• Аполония 2014

  28 август 2014 - 6 септември 2014
  Тази година любимата ни Аполония чества 30 годишен юбилей и както подобава в такива случаи, програмата на фестивала ще е по-пъстра и богата. Ще останат доволни както любителите на театралното изкуство, така и тези на музиката, словото и киното.
 • Lozenets Jazz Time 2014

  1 - 2 август 2014
  Изключително приятното събитие Lozenets Jazz Time се организира за трета поредна година от Община Царево. Фестивалът ще се проведе в два дни, но с наситена програма, в която ще вземат участие голяма част от най-добрите родни джаз музиканти.
 • Wake Up Stran-Jah

  1 - 10 август 2014
  Категорично мислим, че всички стойностни събития трябва да имат своето продължение. Затова посрещаме с радост новината за второто издание на Wake Up Varvara Beach Fest. Припомняме, че Wake Up-Varvara се намира между Царево и Ахтопол, а барът е на самия плаж.
 • Седмица на аржентинската култура в Бургас

  24 - 29 юни 2014
  Събитието се случва за трета поредна година, а традиция е участието на различни аржентински двойки - преподаватели по танго. В тазгодишното издание участие отново ще вземат Каролина дел Риверо и Донато Хуарес. Във всеки от фестивалните дни, майсторите на тангото ще подарят на всички желаещи безплатен урок по аржентинско танго за начинаещи.
 • Национален фестивал Четящият човек

  12 - 15 юни 2014
  Третият национален фестивал Четящият човек ще се проведе от 12 до 15 юни в Бургас. И тази година фестивалът ще проследи пътя на книгите през различни жанрове на изкуството. Събитието започва с традиционният флашмоб „Аз чета всеки ден. А ти?”, който ще стартира от Часовника и ще спре пред паметника на Христо Фотев в Морската градина.
 • Включи града

  6 - 8 юни 2014
  Третото издание на фестивала за съвременно изкуство Включи града в Бургас започва на 6 юни. До края на уикенда (8 юни), фестивалните събития ще следват едно след друго, а програмата предлага интересни нещица за всеки вкус и възраст.
 • Дни на австрийската култура и изкуство в Бургас

  13 - 22 май 2014
  С театралната постановка на ГПНЕ Гьоте - Училище – твоето бъдеще! от Алекса Тисмайер, на 13 май ще бъдат официално открити Дните на австрийската култура и изкуство в Бургас. Те се организират от Община Бургас, посолството на Австрия в България и Сдружение Приятели на Австрия в Бургас.
 • Дни на чешката култура в Бургас

  20 - 22 септември 2013
  Въздействащата фотографска изложба Деца ще даде официален старт на Дни на чешката култура, на 20 септември в 17:00 в КЦ Морско казино.
  В експозицията са включени фотоси на деца от различни страни, снимани по време на пътуванията на авторката Алжбета Юнгрова. Кадрите са от Бангладеш, Етиопия, Колумбия и ивицата Газа.
 • Национален фестивал Четящият човек

  10 - 13 септември 2013
  Фестивалът Четящият човек е замислен като събитие, подкрепящо четенето на книги. И като доказателство, че Бургас чете, тази година ще се проведе второто му издание в морския град. В него ще участват популярни български писатели, музиканти, артисти и художници.
 • Аполония 2013

  29 август 2013 - 5 септември 2013
  Единадест театрални постановки, балетен и фолклорен спектакъл,  концерти от различни жанрове музика, литературни премиери и няколко изложби - това съвсем на кратко казано ни предлага Аполония в края на лятото.
 • Sea Of Black Festival

  17 август 2013
  Тежкият метъл отново ще вирее в летен Бургас, 10 години след последното издание на култовия дет фест, както бяха известни екстремните музикални фестивали от края на 90-те.
 • Lozenets Jazz Time 2013

  1 - 3 август 2013
  След фестивала Огън и море в началото на юни, Община Царево организира за втора поредна година още едно изключително приятно събитие. Lozenets Jazz Time ще се проведе в два дни, но с наситена програма, в която ще вземат участие голяма част от най-добрите родни джаз музиканти. В основната програма на фестивала са включени шест събития с разнообразен жанров обхват: от суинг и диксиленд музика, особено подходящи за щракане с пръсти, танцуване и наздравици, през импровизационното изкуство на 50-те и 60-те години, до интимното и поетично внушение на джаза, който пее на български. Концертите ще се случват на централния площад в Лозенец, а входът за всички прояви е свободен.
 • Wake Up Varvara Beach Festival

  1 - 10 август 2013
  Помислим ли за лятно парти, в представите ни веднага изниква страхотна музика, носеща се от бар до морето. А когато това се случва в продължение на десет дни без прекъсване, направо си е цяла фиеста. Добрата новина е, че не става дума за мечти, а за първото издание на Wake Up Varvara Beach Festival.
 • Spirit of Burgas 2013

  27 - 28 юли 2013
  Настана време екстазно или иначе казано, намираме се в навечерието на шестото издание на прелюбимия фестивал Spirit of Burgas, а духовете са разбунени в очакване на детайлизирана информация. Лазурният бургаски бряг ни посреща с обичайното си гостоприемство на 27 и 28 юли. От вас се изисква само пясък в косите, бира в ръцете, доволни усмивки и премрежени погледи.
 • Огън и море 2013

  1 - 3 юни 2013
  С пукването на пролетта разцъфтява и фестивалното време. Но то не би било така истинско и омайно, ако липсваха фестивалите с морски привкус. Ето защо Община Царево открива сезона на Южното Черноморие за втора поредна година с Огън и море (Царево, 1-3 юни), с амбицията да се превърне в чакана ежегодна програма.
 • Австрийски музикални седмици

  4 - 19 април 2013
  Безпрепятственото пресичане на граници става възможно за седемнайсети път и то по най‑изискания и полезен за душата начин. Австрийските музикални седмици са традиция в столицата (както и в още няколко български града), с която не бихме се разделили лесно.
  От 4 до 19 април ще се радваме на майсторски класически и джазови концерти, осигурени от любезното партньорство на двете страни-виновници Австрия и България.
 • Kavarna Rock 2013

  1 - 2 юни 2013
  Задължителният рок фестивал в Каварна премина през разни трансформации, но продължава да се случва – традиционно шумно и лятно.
 • Fortissimo Fest 2012

  30 август 2012 - 8 септември 2012
  За трети път Максим Ешкенази ви кани на класически полет под звездите с Fortissimo Fest. Този път фестивалът пътешества повече (през Бургас, Варна, Пловдив и София) и включва повече музика, разпределена в повече музикални дни (от 30 август до 8 септември).
 • Primorsko Open Air Fest

  10 - 11 август 2012
  Електронният фестивал в Приморско ще събере този август някои от значимите диджеи на френската хаус сцена в местността Перла.
 • Аполония 2012

  30 август 2012 - 8 септември 2012