Калиакра рок фест 2008

Калиакра рок фест 2008


5 - 7 юли 2008
Каварна вече е явление в концертния живот в България. Е, още сме далече от мащаба на гигантските Wacken Open Air или Rock am Ring, но и Каликра рок фест ще ни осигури достатъчно здрави емоции в горещите вечери между 5 и 7 юли.


Както миналата година, фестивалните вечери са три, а обявените участници са съвсем класически. На самокоронованите крале на метъла Manowar се пада честта да открият феста на 5 юли. Предният път спретнаха тричасов концерт заря, а пред вестник Стандарт басистът Джоуи де Майо обеща сега на сцената да има симфоничен оркестър, като дължината на концерта отново ще бъде епична – този път наистина ще се пробват да влязат в рекордите на Гинес. Вечерта на 6 юли е отделена за изобретателя и едноличен властелин на шок рока Алис Купър – неговото шоу залага на добре изпипана комбинация от здрави хитове (като School’s Out и Poison) плюс разни кървави фокуси. Който е присъствал на първия му лайв в България преди осем години, знае, че забавата е на ниво – при това и този път в бенда на Алис е барабанистът на Kiss Ерик Сингър. Най-тежкотоварна ще бъде третата дата от феста – 7 юли. Шведските лъвове от In Flames може и да са значително по-млади от другите хедлайнери, но пък са едно от явленията на европейската сцена за последното десетилетие. След тях на стадион Калиакра ще се приземят (боговете) Slayer, за да стоварят върху нас няколко тона китарна агресия и барабанен щорм, доставен от изключителния мистър Дейв Ломбардо.

Калиакра рок фест е в Каварна, стадион Калиакра, 5-7 юли, 50лв за един ден, 70лв за два, 90лв за трите дни от eventim.bg 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.