Международен музикален фестивал Варненско лято 2017

Международен музикален фестивал Варненско лято 2017


25 юни 2017 - 21 септември 2017
Богатата многожанрова програма на тазгодишния ММФ Варненско лято  е структурирана в шест модула - Основна програма – симфонична и камерна музика, Международна лятна академия, Музикална лаборатория Варненско лято, На границата с класиката, Опера в Летния театър, Старинна и барокова музика.


Музика от седем века ще звучи в концертните зали - с произведения, създадени от 15 до 21 век. Наложил се през годините като един от най-престижните форуми на българската музика, фестивалът ще включи премиери на творби от Емил Табаков, Анатолий Вапиров и други български композитори. Сред гостуващите изпълнители ще бъдат водещи музиканти от Австрия, България, Великобритания, Германия, Испания, Италия, Кипър, Русия, Словения, Турция, Унгария, Франция, Канада, Япония, Корея, Хонг Конг и др.

Основна програма (25 юни до 7 юли)
Включва 13 впечатляващи събития - симфонични концерти, камерна музика и рецитали. Симфоничните програми са на три водещи български оркестъра - Варненската, Русенската и Софийската филхармонии, със специалното участие на Камерна филхармония Веберн от Виена.

Международната лятна академия (1 до 14 юли)
Тази година Международната лятна академия включва два майсторски класа - по цигулка с Минчо Минчев и по оперно пеене с Емил Иванов.

Музикална лаборатория Варненско лято (16 до 26 юли)
Представя шест концерта на музиканти, които живеят и работят по целия свят, но са тръгнали от Варна и от Варненското музикално училище.


Опера в Летния театър (29 юни до 9 август)
Включва премиерни спектакли на опера, мюзикъл и балет от програмата на Театрално-музикален продуцентски център Варна.

На границата с класиката (10 до 12 август)
Разтваря класическите рамки на фестивала към териториите на джаз, поп и етно музиката и привлича силно младата фестивална публика.

Старинна и барокова музика (17 до 21 септември)
Тази година във Варненско лято се завръщат с нови проекти едни от най-аплодираните през годините барокови ансамбли, гостували на фестивала.
програма

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.