Европейски музикален фестивал Варна 2016

Европейски музикален фестивал Варна 2016


27 март 2016 - 28 април 2016
Фестивалът идва заедно с пролетта и ще държи музиката на високо класическо ниво точно месец, в който са включени петте концерта от програмата му. 


Началото е ударно - концерт, посветен на 110-годишнината от рождението на великия композитор Дмитрий Шостакович. Негови творби ще чуем в изпълнение на пианистката Пламена Мангова, която ще си партнира с цяло съзвездие от европейски музиканти с руски произход.
Следва концерт, в който световният цигулков виртуоз Шломо Минц ще е едновременно солист и диригент на Оркестъра на Класик ФМ Радио.
Кросоувър проектът, който младата публика на Варна вече по традиция очаква в рамките на Европейския музикален фестивал е на 5 април. Тази година той ще бъде под мотото Seven stamps и ще ни срещне с Димитър Бодуров Трио със специалното участие на виртуозният кавалджия Теодосий Спасов.
Специалният модул на фестивала в подкрепа на младите таланти Имена от бъдещето представя концерта на студенти и докторанти от НМА Проф. Панчо Владигеров, сред които и бивши възпитаници на НМУ Добри Христов. Той ще се състои на 15 април в Художествената галерия.
Фестивалът ще закрие концерт от модула Български звезди от световния подиум, който ще даде възможност на публиката да се докосне до изкуството на Евгени Божанов. Специално за варненската публика, пианистът е подготвил стилна солова програма, включваща творби от Глук, Шуберт и Шопен.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.