• Ritual Gatherings

  28 юли 2018
  Най-дългото за века пълно лунно затъмнение ще се надвеси над плаж Червенка в 22:30 на 27 юли и ще продължи до 00:13 в съпровод от Основно ветрове, които вадят душата на странни инструменти като хенгдръм и калимба.
 • Сцена на вековете

  7 юли 2018 - 5 септември 2018
  Крепостта Царевец се превръща в арена на оперни и балетни постановки от първата събота на юли чак до септември.
 • Hills of rock

  20 - 22 юли 2018
  Миналото лято фестът се появи с гръм, трясък и хедлайнерите на мечтите ни от времето в гимназията.
 • Festival in the nature

  19 - 22 юли 2018
  Като стигнете до Мъглиж, още не сте точно „in the nature” – местността Баралъка е на 2км от града в подножието на Стара планина, където четири дни разговаряме с флората и фауната под техно звук.
 • Опера на върховете

  13 - 29 юли 2018
  Пирати, войници и трагична любов препускат по Белоградчишките скали в три балета, три опери и един мюзикъл, които ни печелят с върховен природен декор.
 • Лятна случка

  13 - 15 юли 2018
  Реге и хардкор, посолени с етно и фюжън, ни завъртат за пореден път в Лятна случка, каквато не бихме изпуснали.
 • Моцартови празници

  12 - 15 юли 2018
  Три неща: Правец е близо, в RIU има басейн с гледка към върхове, а спектаклите във вече 14-годишния фестивал са винаги висока топка.
 • Дни на тракийската култура

  20 - 26 юни 2018
  Фестивалната програма обхваща направленията Музика и Слово, представени от международна научна конференция, концерти, театрални постановки, изложби,  прожекции на документални филми и демонстрации.
  Тракарт, Римски стадион
 • HippieLandia

  22 юни 2018
  Не знаем как ще лавирате между нечетния брой сцени на фестивала, но го измислете бързо, че не остана време. Или пък следвайте ето този маршрут.
 • Opera Open 2018

  23 юни 2018 - 29 юли 2018
  Лятната програма на Опера Пловдив включва дванадесет вълнуващи заглавия, в които взимат участие солисти с международна слава.
  Античен театър
 • Франкофоли

  22 - 23 юни 2018
  Наясно сме, че вече се разпределяте по колите към Благоевград и мислите къде ще спите там, но не тръгвайте, преди да чуете това.
 • Капана фест

  1 - 3 юни 2018
  Редовете тук се оказват недостатъчни за всички събития и участници в програмата на фестивала, затова казваме основното, а останалото търсим по павираните улици на Капана от 1 до 3 юни.
 • Classic Open Air

  1 - 3 юни 2018
  Класическа музика под звездите с чаша вино в ръка - не отказваме подобна възможност, когато копнеем за летни вечери на открито, а Опера Пловдив ни предлага точно това като превръща двора на Техническия университет в място за кинопрожекции, концерти и детски спектакли.
  Технически университет
 • Дни на музиката в Балабановата къща

  17 май 2018 - 24 юни 2018

  Пролетното издание на международния фестивал Дни на музиката в Балабановата къща отново дава заявка за силен сезон още с първия концерт на 17 май, когато на сцената в Дом на културата Борис Христов излиза изключителният виртуоз Сергей Накаряков, наричан „Паганини на тромпета“, а след него и изумителният мултиинструменталист Аркадий Шилклопер със своя петметров алпийски рог.


  Балабанова къща, Дом на културата, Римски стадион
 • Пловдив джаз фест

  1 - 4 ноември 2017
  Първите ноемврийски вечери пристъпват с джазова стъпка към Дом на културата в Пловдив, който отново посреща големи имена от българската и световна сцена за третото издание на феста.
  Дом на културата
 • GuitArt Festival

  27 - 29 октомври 2017

  Новото издание на фестивала отново събира в Пловдив изтъкнати виртуози на китарата, които ще изнасят лекции и майсторски класове през деня, а вечер ще излизат на сцена за концерти и солови рецитали.


  Bee Bop Cafe, Драматичен театър Пловдив
 • Капана фест [есен 2017]

  29 септември 2017 - 1 октомври 2017
  Музика и танци, кино и литература, работилници и изложби – есенното издание на Капана фест отново превръща квартала на творческите индустрии в независима територия на култура, изкуство и забавление в дните от 29 септември до 1 октомври.
 • Дни на музиката в Балабанова къща

  17 септември 2017 - 26 октомври 2017
  Есенното издание на фестивала отново ни среща с изтъкнати солисти и камерни изпълнители от световните сцени, сред които блестящият цигулар Светлин Русев и корейската пианистка Йоръм Сон,както и солистите на Националния оркестър на Франция.
  Балабанова къща, Дом на културата, Малката базилика
 • Нощ/Пловдив

  15 - 17 септември 2017
  Пишете си дълъг уикенд следващата седмица, защото Нощ/Пловдив идва да освети с култура цели три завъртания на Земята. В дните от 15 до 17 септември кръжим между шест фестивални програми с макси цел да видим колкото се може повече, но имаме и маршрут минимум – споделяме го, за да се ориентирате къде да гравитирате.
  Bee Bop Cafe, Club Fargo, FLUCA - Австрийски културен павилион, Античен театър, Военен клуб , Главна пешеходна улица, Дом на културата, Капана, Концертна зала , Лапидариум, Етнографски, Пловдив, Регионален исторически музей Пловдив - зала Съединение, Регионален исторически музей Пловдив - Музеен център за съвременна история
 • Shake That Хълм

  1 - 3 септември 2017
  Три вечери с концерти и също толкова дни, посветени на други сценични изкуства. Третото издание на феста вече разпъва сцени на Младежки хълм за едни от най-актуалните имена в музиката, но освен тях ни очакват танцови и театрални спектакли, хенд мейд базар, спортни дейности и още куп нови събития и инициативи.