• Speed Dating

  15 април 2010

  Ако моментният ви личен статус може да се определи като необвързан или сингъл, нямате важни планове за вечерта на 19 април и търсите ...
 • Успех в бъдещето с квалификациите от Великобритания

  5 февруари 2010

  Отворена среща - дискусия на Британски съвет
 • За всеки по нещо

  14 януари 2010

  Хубаво е, когато изкуството излиза от обичайните рамки и търси алтернативна среда за изява. Още по-хубаво е, ако тази среда е любимо заведение като Петното на Роршах, което отскоро включва в клубната си програма колкото музика, толкова и театър, литература, кино, наука.
 • В помощ на себе си

  14 януари 2010

  Ако напоследък се чувствате не особено пълноценни и щастливи, ако всичко, което ви заобикаля, повече ви угнетява, отколкото радва, значи е назрял моментът за промяна. Как точно да бъде постигната тя – ще разберете от един практически курс-тренинг и един семинар, които се провеждат за първи път в Пловдив.
 • За влюбените и не само...

  17 декември 2009

  В прегръдката на зимата сватбена агенция Парфюм отправя към всички влюбени най-смелото предизвикателство: Споделете любовта!
 • Калифорникация

  19 ноември 2009

  текст Антон Кидиков

  Белези, вълнуващото животоописание на предводителя на Red Hot Chili Peppers – прословутия Антъни Кийдис, е написана с помощта на Лари Сломан (дал рамо и на Хауърд Стърн в създаването на бестселъра му Интимни части).
 • За каузата

  9 юли 2009

  текст: Таня Трендафилова

  Проявата на гражданско самосъзнание е акт, който заслужава да бъде поощрен – особено когато е свързан с благотворителност. Фондация Работилница за граждански инициативи споделя това и за да подкрепи думите с дела, още преди четири години учреди наградата Заедно, отличаваща най-добрата кампания за набиране на средства в страната.
 • Двоен удар

  29 юни 2009

  Знаем, че не е прието човек да се хвали сам, но в този случай ще заобиколим етикета, тъй като поводът наистина си струва. След ...
 • Аз, фенът

  25 юни 2009

  текст Миа Янева

  Концертите винаги са свързани с особена тръпка, която ни се иска да споделим с възможно най-много хора. Ако често сте на първите редове и не обичате да криете подробностите само за себе си, можете да се включите в конкурса на GermanosG-reporter, и да спечелите билет за някой от най-интересните концерти в следващите месеци.
 • Виртуална библиотека

  18 май 2009

  От 18 май до 18 юни Библиотека Иван Вазов ще се превърне в предпочитано място за всички онези, чиито интереси са в сферите на науката. ...
 • Последен прочит

  19 март 2009

  текст Дима Чакърова

  На 22 март сладкото напрежение от дългото обсъждане и очакване кой е любимият роман на българите ще достигне своята кулминация. ...
 • Graphilla Creative Week 2009

  5 март 2009

  Преди 10 години няколко неспокойни млади хора, изкушени от графиката, дизайна и фотографията, отделят собствено пространство в интернет, в което коментират, показват творби и мерят талант. Далече от безсмислените форумни препирни и само срещу разрешен достъп след предварително одобрение те трупат своите визуални проекти и ги споделят помежду си.
 • Да съчиниш пиеса

  14 януари 2009

  текст Петя Тодорова

  Всички, които обичат да пишат, имат възможност да упражнят перото си в конкурс за пиеса на тема: Да се влюбиш в Пловдив. Организира се от ...
 • Виртуален дом

  7 януари 2009

  В това студеното и мокро време обикалянето по баровете вече не е чак толкова приятно преживяване и по-често оставаме вкъщи с чехли на ...
 • Голямото наддаване

  1 януари 2009

  Дълги месеци българските конкуизтадори завладяваха територии и громяха противници на conquiztador.bg – но само за чест и слава. Ето че дойде моментът припечеленото виртуално злато да им послужи за прибиране на съвсем реални награди.
 • Тежка литература

  24 декември 2008

  Няколко месеца след излизането на Истината за Metallica от Джоел Макайвър издателство Addix засилва към нас още няколко биографии, заредени със секс, наркотици и добрия стар рокенрол.
 • Вечната книга

  9 октомври 2008

  Нереално е една книга да бъде призната за най-великата на всички времена, но ако има гласуване по въпроса, защо да няма и победител, както са замислили от БНТ, стартирайки Голямото четене.
 • Природо знание

  4 септември 2008

  Природозащитниците от WWF отново са в акция – стартираха турне, което започна от Унгария и ще кръстоса надлъж и шир цяла Източна ...
 • Лисица за милиони

  19 юни 2008

  Ужасно много се радваме на Firefox, при това не само защото е безплатен. За някакви си четири години “лисицата” стана вторият по популярност уеб браузър след Internet Explorer, а с нововъведенията и активната рекламна кампания от корпорацията Mozilla са отправили взор към абсолютната доминация.
 • 3D София

  6 юни 2008

  Отдавна цъкаме Google Earth и наблюдаваме близки и далечни земи от птичи поглед. Тези дни с радост забелязахме, че на софийската карта са се издигнали няколко триизмерни макета на сгради, с което нашият град започна да се доближава по колорит до разни други столици в Google Earth.