• Нарисувай ме

  2 октомври 2013

  текст Стохрифор Лукомб

  Едно от най-нормалните неща, които се случиха тук през последните десетина години, бе развитието на тату културата и налагането на татуировките като нормален, дори препоръчителен елемент от личния стил. Затова и софийският Tattoo Fest вече е традиционен, а тази година ще бъде разпънат в два дни (5 и 6 октомври) в залите на парти център 4км.
 • Няма скрито-покрито

  2 октомври 2013

  текст Стохрифор Лукомб

  Покрай протестите (но и много преди тях), очите на всички бяха вперени в пространството на софийското Ларго – едно от най-ясно обособените градски пространства, символ на властта и на помпозното тоталитерно минало. Малко от нас обаче познават тези сгради отвътре и точно заради това Sofia Walks започва поредица от октомврийски събития с название (не)познатото Ларго.
 • Нови Права за ползване на programata.bg

  30 септември 2013

  Приветстваме всички потребители на нашия сайт и бързаме да насочим вниманието им към обновените Права за ползване.
 • Urban Cult

  26 септември 2013

  Както подчертава името, Urban Cult е подчертано градски фестивал, многолик и многопластов както града, в който живеем.
 • Истории на колела

  26 септември 2013

  Да откъснете подопечните си за мъничко от компютрите, електронните игри или анимационните филмчета, по които всяко хлапе обича да се захласва, може да бъде нелека за всеки родител задача.
 • Голям човек е детето!

  26 септември 2013

  Винаги, когато е ставало въпрос за малчугани, ние от Програмата сме казвали това – независимо дали вашите подопечни извършват геройски бели, или са истински добри деца, дали са лениви ученици, или пък горди отличници – малките хора неминуемо се нуждаят от цялото ви внимание и от специалното ни отношение. Ето защо направихме нещо за тях – създадохме детски блог – kids.programata.bg, в който те да се чувстват като царчета. Представяме ви го с безкрайна радост и с надеждата, че не ще остане ни едно дете, което да скучае.
 • Най-добрият начин за порастване

  24 септември 2013

  Безплатни занимания по баскетбол?! Възможно е! Със започването на учебната година, от 17 септември Съюзът на пивоварите в България кани всички желаещи да се включат в заниманията по баскетбол, които се провеждат в рамките на кампанията Спортът е по-добрият начин децата да пораснат.
 • Събота на адреналина

  19 септември 2013

  На 14 септември Beach Bar бе домакин на Gold Wing мото среща на висока скорост и зрелищен Balloonic спектакъл.
 • Alive!

  19 септември 2013

  Пълнозърнестият хляб и зеленчуците не са сред любимите ти храни. А плодовете... как могат да се сравняват с парче сочна торта? Не е лесно човек да се храни така, че организмът му да получава всички необходими хранителни вещества. В такъв случай мултивитамините са точно за теб!
 • ON!Fest

  18 септември 2013

  Отпускарският дух бавно напуска града ни, а вакантното място бързо бива заемано от всякакъв тип изкуство. Предстоящият уикенд (20-22 септември) потвърждава правилото, приютявайки ON!Fest. Сборният пункт на музика, развлечения, спорт и градско изкуство е Интер Експо Център (бул. Цариградско шосе), а пък ние, верни на максимата ”нямам време да пиша кратко”, ще се впуснем в по-подборни разяснения.
 • Градски преображения

  18 септември 2013

  текст Калина Линкова

  В претоварената от автомобилно присъствие градска среда е винаги добре дошла идея като световната инициатива PARK(ing) Day, която дава повод да се замислим, но и позволява на града да се трансформира. Третото издание в София се случва на 20 септември, когато фондация Credo Bonum предоставя над 28 паркоместа из града на хора и организации, които могат да ги ползват както сметнат за добре. Само не и за паркиране на автомобили.
 • Sofia Architecture Week, но не в София

  5 септември 2013

  Ето, това е изненадата на сезона! Тазгодишното издание на международния фестивал Sofia Architecture Week (25 ноември-1 декември) ще се проведе... в Пловдив! Няма никаква шега, а плановете са за нещо голямо и значимо.
 • Living Loving Web

  28 август 2013

  Стига веднъж да сте прочели разказите на Дж. Д. Селинджър, вероятно лесно ще се досетите какво бе казала едната стена на другата – ”ще се срещнем на ъгъла”. Знаете ли обаче какво изкуството има намерение да каже на модерните технологии в периода между 4 и 15 септември? Басираме се, че ще е нещо като ”ще се видим на първия по рода си реално дигитален арт фестивал Living Web, който ще се проведе на общо шест локации, разпръснати из София и Благоевград”.
 • Заедност

  28 юни 2013

  На 3 юли за осми пореден път ще се състоят наградите Заедно на фондация Работилница за граждански инициативи. Те имат за цел да представят отношението на, гражданите, организациите и медиите в България към дарителството, до колко разпознаваеми са социалните каузи, както и дали гражданските организации успяват да привлекат обществена подкрепа.
 • Живей активно

  21 юни 2013

  Живей активно е инициативата, на която Нестле България и Столична Община най-любезно ви канят.
 • Български награди за уеб

  21 юни 2013

  Българска уеб асоциация организира конкурс за уеб награди вече пета поредна година. Основната цел на този конкурс е да поощри професионализма в уеб, като стимулира добрите практики.
 • Свръхскорост

  19 юни 2013

  В началото на чудесното лято, Мтел започват гореща риалити кампания, в която всичко е свръх и супер, точно като последното предложение на телекома – Мтел Гиганет (тоест – достъп до най-бързата 3G мрежа в страната с мобилен интернет от 2.5 GB при максимална скорост).
 • Поход на билките

  19 юни 2013

  В навечерието на най-дългия ден в годината, изпълнен с много предания и легенди – Еньовден, фондация Credo Bonum организира пешеходен поход в района около Клисурския манастир Св. Петка Параскева, разположен над град Банкя.
 • Голямото Like-ване

  30 януари 2013

  Най-сетне! в Програмата казахме "не" на централизацията и обособихме три официални facebook страници - Програмата София, Програмата Пловдив и Стара Загора и Програмата Варна и Бургас.
 • И заживели щастливо

  8 ноември 2012

  Представете си как един мъж ужасно много обича жена си и живее честито с нея и малката им дъщеря. Това обаче не му пречи хронично да кръшка. Сега си представете, че жената бавно умира от рак на гърдата. Какво мислите прави мъжът?