• Играещата със стихиите Елисавета Багряна

  25 октомври 2013

  Излезе книга за живота и творчеството на Елисавета Багряна – една от най-известните и противоречиви личности в поетичната ни история. Играещата със стихиите Елисавета Багряна (ИК Изток-Запад) на литературоведа Катя Зографова разкрива непознати или забравени детайли от случилото се в България в средата на 20 век.
 • .
 • По-широко поле за борбата

  25 октомври 2013

  Провокативен, скандален и неочакван както в личния си живот, така и в творбите си, Мишел Уелбек приковава вниманието с парещия си сарказъм, некоректния език и емблематичния песимизъм по отношение устройството и бъдещето на света, който обитаваме.
 • Биографична книга за Маестро Енио Мориконе

  23 октомври 2013

  Ивент Зона представя луксозното бутиково издание на биографичната книга за Маестро Енио Мориконе ексклузивно за България. Това истинско бижу е щедър подарък за всички почитатели на филмовата музика.
 • Хора и разбойници в Кардамоновия град

  22 октомври 2013

  След като Ентусиаст издаде у нас любимата книга на много поколения деца, Пук и Чук, превърнала се в световна класика, издателството изненада почитателите на Турбьорн Егнер с друга негова история - Хора и разбойници в Кардамоновия град. Заглавието излиза в поредицата Enthusiast Children’s Books с оригиналната корица и илюстрации от автора. Със своя възпитателен характер, поднесен с огромна доза хумор, книгата е оценена като едно от най-значимите норвежки произведения за деца. Тя включва много песни, а историята в нея е добре адаптирана за театрални пиеси с елементи на мюзикъл. Музиката, която е специално написана по стихотворенията в книгата, също е поместена в изданието. Хора и разбойници в Кардамоновия град е настолна книга на децата в Норвегия вече десетилетия наред (преводът от норвежки е на Анюта Качева, 140стр., 15лв).
 • Отклонения

  17 октомври 2013

  Отклонения на Дарин Тенев – литературовед и преподавател в Софийския университет, е първата монография на български автор, разглеждаща един от най-видните съвременни френски философи и писатели – Жак Дерида.
 • Светът за българския воин

  17 октомври 2013

  Известният български журналист от Би Би Си Димитър Димитров проследява множество материали за българската войска, публикувани в редица реномирани печатни издания в Западна Европа от края на 19 и началото на 20 вeк в трилогията Светът за българския воин (ИК Изток-Запад). Книга първа от поредицата съдържа както превода, така и оригиналните текстове за българския воин в периода 1841-1912. Представена е и новела от френски автор за български хайдутин, публикувана през 1863.
 • Мълчанието на агнетата

  15 октомври 2013

  Двайсет и пет години след първото издание на един от най-обсебващите психотрилъри за всички времена, българската публика ще се срещне отново с героите на Томас Харис, защото Мълчанието на агнетата излиза на 21 октомври.
 • Тайни на царския дворец

  14 октомври 2013

  "Тайни на Софийския царски дворец. Възпоменателен тур, билингва издание на български и английски, представлява изискан гид из ...
 • Малка книжка за есента

  11 октомври 2013

  С настъпването на есента издателство Ентусиаст публикува ново кулинарно изкушение от Ирина Катеринска – Малка книжка за есента. След успеха на предходните две книги Малка книжка за Коледа и Малка книжка за Великден, чудесният тандем от вкусните рецепти на Ирина и прекрасните фотографии на съпруга й Димитър, реализира вече трето вълнуващо пътешествие. Двамата отново ни канят в своята уютна кухня, за да ни припомнят удоволствието от вкуса и начина на поднасяне на храната, както и насладата от това да я споделяме с любими хора. Сладко и солено, пикантно и кисело – със сигурност всеки ще намери по нещо за своя вкус от 32-те оригинални рецепти, вдъхновени от есента. Това са истински есенни истории, които ще върнат спомените ни от детството с аромата на традиционно приготвени ястия и ще ни изправят пред нови нестандартни предизвикателства в кухнята.
 • Веселото гробище

  11 октомври 2013

  Зловеща тайна излиза от отдавна утъпкания си гроб и тръгва да търси отмъщение, сеейки смърт от къща на къща в китното село Кралево. Това, съчетано с мистериозни инциденти, докарва до ръба на лудостта неговите жители, главни персонажи в новия роман на нашумялата напоследък българска авторка Лора Лазар Веселото гробище.
 • Изменник по вкуса ни

  10 октомври 2013

  Ненадминатият майстор на шпионски романи Джон льо Каре се завръща на 14 октомври с трескав, изтъкан от съспенс трилър за мръсни пари и още по-мръсна политика.
 • Пробуждането

  30 септември 2013

  На 30 септември излиза от печат Пробуждането– книга втора от ърбън фентъзи трилогията Най-тъмните сили, покорила въображението на юноши от над двайсет страни през последните три години. Преводът е на Мария Донева, цената е 15лв, 272 стр.
 • Боб Дилън: по магистралата на живота

  23 септември 2013

  Най-пълната биография на невероятния Боб Дилън, от Хауард Стаунс, вече е на пазара и на български език.
 • Tочния мерник

  23 септември 2013

  На 23 септември излиза от печат Tочния мерник на Кърт Вонегът (преводът е на Петрушка Томова), един провокативен, смразяващо сатиричен роман, чийто фокус е смъртта на невинността. Цената е 12лв, а страниците са 208.
 • Скарлет

  20 септември 2013

  Скарлет, дългоочакваното продължение на Синдер, излиза на 23 септември. Романът ще увлече читатели да се потопят в още един футуристичен преразказ на любима приказка. Този път на сцената излиза Червената шапчица, която ще обедини сили с Пепеляшка в битката срещу златата кралица Левана. В историята им, разказана увлекателно от Мариса Мейер, се преплитат свеж хумор, научнофантастични елементи, солидна доза екшън и неочаквана развръзка. Скарлет ще откриете в книжарниците в цялата страна на цена от 12,90лв.
 • Сраснати

  16 септември 2013

  Сраснати, втората книга в антиутопичната трилогия Чисти (Джулиана Багът), излиза у нас на 16 септември. Романът ще срещне отново читателите с Преша и Патридж в опустошения от мащабна катастрофа свят на бъдещето. Сраснати ще откриете в книжарницете в цялата страна на цена от 14,90лв.
 • Престол и щурм

  12 септември 2013

  Престол и щурм, втората книга във фентъзи трилогията с мотиви от руската митология Гриша, излезе у нас. Продължението на Сянка и кост ще предложи на читателите спиращо дъха приключение и опияняваща романтика в свят, в който магията властва над всичко.
  Престол и щурм ще откриете в книжарниците в цялата страна на цена от 12,90лв.
 • Младостта на магьосника

  11 септември 2013

  Колекцията на библиотека Галактики става все по-богата и неустоима – на 16 септември излиза от печат Младостта на магьосника, дело на руския чародей на фантастиката Евгений Лукин. Издателството е Colibri.
 • Пари назаем от Кредирект

  1 септември 2013

  Какво трябва да имаме предвид, когато взимаме пари назаем?
 • Оправдан ли е интереса към електрическите автомобили и колко изминавате с едно зареждане на батерията?

  31 август 2013

  Сам по себе си факта, че при ползването на автомобила си намалявате вредните емисии, които изпуска един бензинов или дизелов автомобил ...