• Красивите лица на терора

  22 ноември 2013

  В българската, както и в световната история, терорът е оръжие на по-слабите. Летописът му у нас датира от времето за национално освобождение от османско владичество.
 • .
 • Ханибал

  22 ноември 2013

  Двайсет и пет години след първото издание на най-сполучливия психотрилър в света, Ханибал Лектър се завръща с нов заряд от съспенс и ужас. Очаквайте на 25 ноември книга трета от зловещата поредица на Томас Харис, хипнотизирала почитателите на жанра.
 • Късметът на смотаняка

  22 ноември 2013

  Късметът на смотаняка е сборник от седем разказа на един от най-великите писатели на 20 век. Кратки и язвителни, творбите на ненадминатия Вонегът, ярко илюстрират неговия остър усет към нецензурираната нелепост на живота.
 • Шаманизмът и архаичните техники на екстаза

  22 ноември 2013

  Излиза ново луксозно издание на Шаманизмът и архаичните техники на екстаза (ИК Изток-Запад) – един от големите трудове на видния румънски културолог, философ и писател Мирча Елиаде. Това е първият опит за комплексно обхващане на шаманизма, а и за определяне на неговото място в общата история на религиите.
 • Крадецът на закуски

  21 ноември 2013

  На 22 ноември излиза третата книга от поредицата с комисар Монталбано – Крадецът на закуски (Комисарят Монталбано се ядосва), автор Андреа Камилери.
 • Трънски разкази/Балканска сюита

  19 ноември 2013

  автор: Петър Делчев, цена 14лв, стр. 336
 • Литература и общество

  19 ноември 2013

  Първото издание на статиите на незаслужено забравения български публицист и критик Александър Дзивгов – Литература и общество (ИК Изток-Запад), вече е факт. Книгата, в съставителство на д-р Радка Пенчева, излиза близо 80 години след смъртта на автора, представяйки умението му да анализира културни и политически казуси и да разглежда обстойно най-наболелите проблеми у нас през 20-те и 30-те години на миналия век.
 • Улица Щастие

  19 ноември 2013

  Тези дни със знака на издателство Жанет-45 излезе стихосбирката Улица Щастие на Оля Стоянова. В нея тя събира стихове, писани през последните 10 години.
 • Душата на света

  19 ноември 2013

  Душата на света (превод: Венелин Пройков, цена: 10лв, стр. 132) е красива философска притча, в която седмина мъдреци от цял свят са призовани в Тибет, за да бъде избегнат съдбоносен катаклизъм. Те имат мисия да изковат заедно хуманен апел към цялото човечество, като предадат знанието си на две невинни деца: момче и момиче.
 • Чантата – целият свят на една жена

  18 ноември 2013

  Целият свят на една жена се събира в дамската ѝ чанта.Съгласни ли сте с твърдението?
 • Диалектика на преходния период

  18 ноември 2013

  текст Дани Николова

  Михаел Цинганел е архитектурен теоретик, историк на културата, художник, куратор и скъп гост на фестивала Sofia Architecture Week, който за пръв път дебаркира в Пловдив. На 1 декември в Дом на културата, той ще представи дългоочаквания си и най-сетне завършен проект - книга за курортната соцархитектура в България и Хърватска. Да, толкова интересно е, колкото ви звучи, затова и побързахме да му зададем няколко въпроса предварително.
 • Един творчески живот

  12 ноември 2013

  В книжарниците вече може да бъде открита книга, посветена на живота и творчеството на известния български литературен историк и критик проф. Михаил Арнаудов. Един творчески живот (ИК Изток-Запад) на Искра Арнаудова – снахата на видния фолклорист, описва страни от духовния образ на проф. Арнаудов и представя непубликувани досега материали, които допълнително обогатяват историческите факти от този период в родната ни история.
 • Светецът на неизбежната лудост

  12 ноември 2013

  Издателство Егмонт България има удоволствието да ви представи Светецът на неизбежната лудост от Елиф Шафак. Новият роман от най-четения автор в България за 2012 ще бъде в книжарниците от 18 ноември.
  Светецът на неизбежната лудост е шестата преведена на български език творба на популярната турска писателка. В нея авторката рисува завладяващ портрет на съвременна Америка в цялото й многообразие и във всичките й етнически, религиозни и човешки аспекти. Тъжна, мъдра, сърцераздирателно смешна и докосваща сърцето, книгата ще поведе читателя на незабравимо пътешествие през различието и еднаквостта на света.
  И тук, както и в предишните романи на Шафак, храната и приготвянето й играят важна роля. Този път в светлините на прожекторите е шоколадът. Интересен факт е, че вдъхновени от Светецът на неизбежната лудост, нашите приятели от шоколадовата работилница ГАЙО създадоха специална рецепта. И ще отправят комплимент към читателите на Елиф – първите 100 души, закупили романа от книжарица Гринуич в София (бул. Витоша 37) в деня на издаването му, на 18-и ноември, ще получат подарък – неустоимо шоколадово вълшебство.
 • Търсенето на Светия Граал

  11 ноември 2013

  Задълбочаващата се тенденция на християнизация на чудотворния Граал – святата реликва, определя духа на Търсенето на Светия Граал. Тази анонимна творба от началото на 13 век бележи истински поврат в развитието на романовия жанр в европейската литературна история.
 • Пурпурен цитрус & сладки ухания

  11 ноември 2013

  Анотация Силвена Роу ви кани на пътешествие из историята на Източното Средиземноморие, докато вкусва някои от най-добре пазените тайни ...
 • Тайното убежище

  11 ноември 2013

  Книгата От векове наред най-причудливи фантастични същества се укриват в тайно убежище, далеч от съвременния свят. Това убежище се ...
 • Червения дракон

  11 ноември 2013

  Двайсет и пет години след първото издание на една от най-успешните съспенс серии за всички времена, българската публика се среща отново с героите на Томас Харис – очаквайте Червения дракон на 11 ноември.
 • Ранни спомени

  11 ноември 2013

  Появи се ново, преработено и допълнено издание на Ранни спомени на известния български литературен критик, публицист, журналист и историограф Симеон Радев.
 • Нощ в райската градина

  30 октомври 2013

  На 4 ноември излиза Нощ в райската градина – една от най-известните книги на Орасио Кирога, номиниран за първосъздател на канона на късата проза в Латинска Америка.
 • Градска готика

  28 октомври 2013

  Зловещи подземия, страшни тайни и смъртоносни капани изпълват страниците на напрегнатата Градска готика (ИК Изток-Запад) на американския автор Брайън Кийн – книгата се гордее с първото по рода си виртуално оформление, а публикуването й на български език съвпада с наближаващия празник Хелоуин.