La prima osteria


Адрес: София, Христо Белчев 32
Работно време: 11:00-23:45
Телефон: 0885 885 720

Кухня: италианска




За най-доброто печено месо, в Италия търсете ресторанти с табела rosticceria; за пица и без речник е ясно, че отиваме в pizzeria; по-неформална обстановка от ristorante ще намерите в trattoria. А ако искате добра селекция от вина, типични италиански ястия в домашни порции, паста и пица на едно място – то е osteria. При нас – на Христо Белчев.

La prima osteria е на адреса си от няколко месеца и иска да е първа в няколко посоки – тук почти всички продукти са внос от Италия, а рецептите се изпълняват със знание и отношение към старите готварски книги. Затова не само пастата им е прясна, в менюто разчитат също и на специалитети като телешка опашка. Пицата е на дървени въглища, става за минути – и пред вас. Ние поръчваме прошуто крудо и веднага на набрашнения бар майсторът разточва тестото, с две движения слага доматен сос и моцарела, а щом пицата излезе от пещта пет минути след това, още гореща я полива с тънка струйка зехтин за аромат. Руколата застава отгоре точно преди да я сервират, но ако на вашата маса днес пастата звучи по-апетитно, ще ви я сипят директно от тигана. Разбира се, всичко това върви с чаша добро вино – бутилките попадат в листата от всички региони, а ако не се ориентирате в местните италиански сортове, оставете се на препоръката от сервитьора. Понеже е остерия и менюто угажда максимално, в кухнята рибата и морските дарове също са в свои води. Барбекюто отново е на дървени въглища, но за него ще почакаме до пролетта, когато отзад ще отворят огромна градина. Днес сме по-фокусирани върху тук и сега под формата на тирамису – мерят го с голямата лъжица, оставете си място и за него.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.