Сезони


Адрес: София, бул. България 1
Телефон: 02 933 50 62
E-mail: sofhi.fb@hilton.com
Да влезеш в хотел в центъра на града си, за да обядваш в ресторанта му – защо не, колко места ви предлагат да бъдете гост вкъщи поне за час? И то докато ядете храна, подписана от Андре Токев.

В ресторант Сезони градът тече по друг начин – не само защото пресичаме лобито на Хилтън, за да влезем вътре. Докато на съседните маси се чуват три далечни езика, ще ви дадат меню, което се сменя на всеки три месеца и е микс от най-качествените за сезона съставки. "Правим български ястия, повлияни от света", ще ви кажат веднага – с други думи, заешкото е с гъши дроб и сос от трюфел, а смилянският боб е в една чиния с октопод. Тук е и мястото за миди Сен-Жак или аржентинско говеждо, които ще откриете в малко други ресторанти в града. Иначе вероятно сте чували за традиционния им неделен брънч, когато на масите в Сезони излизат всички видове храна за закуска и нататък, плюс селекция от безалкохолни напитки и бира. Супер е, ако семейството ви е 2+: за децата има отделен кът на втория етаж.

От менюто при нас пристига елегантна тройка. Първо, салата с прясна биволска моцарела и тиквички на грил, после барбун с магданозено талятеле и сос от шафран (за чийто вкус винаги ще помним, че е по-скъп от златото – мерси за хрумването, шеф Токев), и шоколадов тарт с круша, потопена във вино за десерт. И, да – дори в кафето след всичко това се усеща майсторство в приготвянето. Хайде, пресечете лобито – за обяд, специална вечеря или в неделя след 12:00 за брънч, дълъг като послевкуса на доброто вино.

В делничните дни ресторант Сезони работи за закуска, обяд и вечеря; през уикенда – само за закуска и обяд.

Салата с моцарела, тиквички, сушени домати, балсамов сироп: 14лв
Барбун с магданозено талятеле и шафранов бульон: 24лв
Шоколадов тарт с круша и ванилов сос: 9лв

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.