Di Valli


Адрес: София, ул. Оборище 23
Работно време: 10:00-22:00
Мобилен: 0888 982 265




От Рибарска до Оборище – созополският Di Valli вече има свой софийски дом, в който често ще гостуваме.

Всички пътища в Созопол водят към улица Рибарска, където Di Valli гради своята репутация повече от 12 години, хапка по хапка. Най-вкусната черноморска риба, перфектната италианска паста, десертите, които оставят сладък вкус дълго след ваканцията, точното обслужване – целият град, заедно с летните пришълци, знае че този ресторант няма слабо място. Печеният готвач, който стои зад менюто и управлението му – Йордан Филев, прави голяма крачка от 500 км и преди месец отваря Di Valli на Оборище. Топло, по приятелски небрежно семейно бистро с големи витрини, обърнати към Докторската градина.

Софийската версия е по-малка, с едва 35 места (преди напролет да порасне с още толкова върху тихия тротоар на Сан Стефано), но нивото си остава същото. Бистрото наследява пространството си от бившия Bukowski, като кухнята е разширена, за да побере размаха на новия є собственик. От нея излиза емблемата на Di Valli – фантастичното телешко под формата на 3-4 вида стекове. В менюто с италиански и френски нюанси няма нищо излишно и нищо не липсва – патицата със сос от диви плодове, пълненият калмар, сьомгата с цитруси и антипастата с козе сирене са само част от най-доброто от Йордан Филев. Бяхме тук следобед на кафе и кейк Di Valli – студен десерт с кроасанено тесто, ванилов крем, лешници и заливка от диви плодове, които бяха опустошени светкавично. Само чашата отрезвителна лимонада с пресен джоджен ни спаси от поръчката на второ парче.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.