Щастливото прасе Food & Cocktails


Адрес: София, бул. Цариградско шосе 17
Работно време: 10:00–03:00
Мобилен: 087 877 84 46

Кухня: интернационална




Изчистен интериор, готина музика и страхотни коктейли, съчетани с уникална по вкуса си храна – това ви очаква в новото любимо на прогресивната столична общественост заведение.
Ако се чудите откъде идва странното име на заведението, отговорът е лесен. Happy DiscoPigg Yoshida е псевдонимът на един от най-известните столични диджеи и кулинарни майстори – Джун Йошида, възпитаник на парижкото кулинарно училище Le Cordon Bleu. Заедно с брат си Масаки и виртуоза на коктейлите Драгомир Иванов, Джун ни посреща в тяхното уютно заведение, което е отличен избор за аперитив към вечерта.
Щастливото прасе не е място с претенция, а съчетание на традиции, отдаденост и вкус. А също и желание за запознаване с една по-различна култура на хранене и пиене на коктейли, в която пресните продукти (закупени от независими производители) са основата за съставянето на менюто, което съответно се променя според сезоните, а дори и по време на всеки от тях (затова и съдържа по четири-пет предястия, основни и десерти).
Чрез смесване на източни и балкански вкусове, акцент в Щастливото прасе е представянето по нов начин на любими класически и традиционни ястия – сега например можем да опитаме лучник с каракачанско овче сирене, сушени боровинки и цедено кисело мляко (5,90лв); бухти с морски дарове, дзадзики с тахан и билкова салата (9лв); свински гърди, задушени с кокосово мляко, пюре от морков, туршия морков, печен морков и къри сос, а за десерт – пана кота със зелен чай, сусамов кейк и щрудел със сусам (5,90лв).
Бе значение дали храната се приготвя в зависимост от избрания коктейл или обратно, в Щастливото прасе напитките са толкова важни, колкото и ястията, а в съчетанието на вкусовете им е постигнат идеален баланс. Забравете за сладникаво-плодовите миксове. В коктейлите се използват местни подправки като липа, лайка, шипка и магданоз, а сиропите се приготвят на място. И само един пример – коктейл с ракия, жълт шартрьоз (билков ликьор) и фреш лимон. След успешното парти с участието на световноизвестния гост-барман Макс Ла Рока, очакваме следващата тематична вечер, а също и откриването на лятната градина, подходяща за релакс след разходка в парка.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.