Тадж Махал

КухняТераса / ГрадинаКлиматикГардеробПлащане с карти


Панорама




Панорама



За да разгледате интерактивната панорама, трябва да имате инсталиран Quicktime Player.

Адрес: София, ул. 11 август 11
Работно време: пн 18:00–24:00, вт-нд 12:00–24:00
Брой места: 120
Телефон: 02 987 36 32

Кухня: индийска




Кръстен на един от вечните символи на любовта, индийският ресторант Тадж Махал ще ви посрещне с омайващ аромат на подправки една пряка преди да го откриете и ще ви изпрати доволни, след като ви поизпоти.
Мястото му е суперудобно, защото е на крачка от бул. Дондуков, но в тихата и приятна пряка 11 август. Разположен в къща на три етажа и с подчертан етно интериор, онова, с което Тадж Махал събира разнородна публика, е страстта към индийската храна. Независимо къде по света сте опитвали пиле тандури и нан, тук със сигурност ще откриете автентичния вкус поради простата причина, че в кухнята се вихрят истински индийци – към екипа отскоро се присъедини и вторият готвач Тикарам Кандел. Ако досегът ви с тази кулинарна школа е за пръв път, бъдете готови първо да се просълзите от люто, а после да се влюбите в резкия начин, по който храната покачва адреналина ви. Но не се стряскайте, защото в менюто има и всякакви други нелюти предложения. Също така не се притеснявайте да питате какво е това или онова, както и да поискате съвет при комбинацията на различните храни. Менюто включва няколко вида супи – ние предпочитаме Мимали (4,99лв), която е спаначена с бадеми и подправки, както и топли предястия, доста видове месо, но и вегетариански предложения като различните видове дал (по 9,99лв), което представлява кафява, жълта или черна индийска леща, приготвена с различни съставки на тих огън. Към лещата или ориза чудесно върви пиле тандури (14,99лв), което е мариновано с джинджифил, чесън, йогурт, лимон и подправки. Десертите са също така страхотно вкусни и със завъртени имена – опитайте Кулфи (5,99лв), което е индийски сладолед или Гаджар ки Халуа (4,99лв) – морковена торта с подправки, ядки и стафиди, като особеното при него е, че морковите са сварени в кокосово мляко.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.