Въодушевените сетива на града

Въодушевените сетива на града
17 септември 2015
На 19 септември в градината зад Регионален природонаучен музей Пловдив осем млади и двама утвърдени автори от Национална художествена академия София, Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство Пловдив, Факултет по изобразително изкуство при ВТУ Велико Търново и Технически университет Варна ще представят свои произведения, базирани на алтернативните сензорни модалности – обоняние, осезание, слух като художествени изразни средства.


Посетителите ще имат възможност да видят, вдъхнат, чуят, докоснат, както и да бъдат съучастници в представянето на пърформанс инсталации, инсталации и обекти в градината зад Природонаучен музей от 11:00 до 17:00 тази събота, където ще бъдат представени част от произведенията на форума в градска среда Въодушевените сетива на града.

В изложбените пространства на Център за визуални и мултисензорни изкуства Източен 48 в Пловдив от 19:00 ще бъде открита изложба с мултисензорните произведения.

Проектът има за цел да премести фокуса на вниманието на автори и зрители от видимото към невидимото възприятие и да провокира възприемането и осмислянето на света чрез алтернативните ни сетива. Проектът не оспорва хегемонията на визуалното или йерархията на сетивата, а поставя невидимото в центъра и сърцето на видимото.

Проектът е реализиран по Програма Дебюти на Национален фонд Култура.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.