Детски музей на колела

Детски музей на колела
13 юли 2015
Стара Загора е първата спирка на Детски музей на колела, където на 18 юли ще зарадва децата със своите работилници. Следващата спирка на Музея е Пловдив – 19 юли.


Идеята на инициативата е чрез безплатни осем арт ателиета и импровизиран музей, децата да бъдат запознати с основните периоди от историята на световното изкуство – Праистория, Древен Египет, Древна Гърция, Средновековие, Ренесанс, Импресионизъм, Кубизъм и Попарт.

Музеят на колела ще бъде разположен на площада до Общината в Стара Загора, а работното му време  ще бъде от 10:00 до 20:00 с обедна почивка в най-горещите следобедни часове.

Във всяко едно от 8-те творчески ателиета участниците ще могат да създадат свои шедьоври, използвайки техники от различните периоди на историята на изкуството. След като преминат през всички тях, децата ще имат възможността да станат куратори на музейната експозиция, като подредят в музея на колела специално създадените копия на най-великите произведения и да получат диплома за преминатото обучение.

Подробностите са на: easyartbg.com.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.