• 7 момента на Ивайло Недков

  7 април 2016

  Една четвърт от Four Plus: дизайн студио за дигиталния свят, в което правят дори анимации. Освен че е съосновател там, Ивайло е илюстратор и графичен дизайнер със светло графити минало (оттам и спреят в съседство на молива и четката).
 • Право към звездите: Матю Битон

  31 март 2016

  снимка Keil Lowres

  Фотограф, арт директор, дизайнер на албуми с номинация за Грами, рицар на изкуството и буквата в родната му Франция. Работи и по саундтраци, режисира документални филми, снима хора от Мик Джагър до Лана дел Рей и прави обложки за Принс и Тарантино. Днес обаче си разменяме мейли с Матю заради една обща работа с Лени Кравиц – двамата пращат при нас свои фотографски изложби, вързани на възел. За историите в тях, за най-добрата случайна среща по улиците на Ню Йорк, и за онзи тежък, но ценен съвет от Куинси Джоунс, говорим през няколко часови зони.
 • 7 момента на Евгени Йонов

  31 март 2016

  Скулптор и художник, а отскоро – лично спасение на поп арт супер герои, които в платната му най-сетне се отпускат пред нас. От стените на хотел Sense в момента те се смеят, плачат, пият Кока-Кола, духат сапунени мехурчета и въобще се държат като нормални, а не свръх хора.
 • 9 момента на Росица Ралева

  24 март 2016

  Обича да разхожда собствените си рисунки върху тениски – така се ражда семейният бранд Dushman, който прави с приятеля си. Сещате се, с едни диви рисунки, вълци-пичове и елени с вежди.
 • 7 момента на Виктория Петрова

  17 март 2016

  На визитката й пише рекламен и уеб дизайн, но ако я питате какво прави, първо ще говори за живопис. Затова я следваме: завършва в НХА, после работи в ателието на Светлин Русев, рисува в Дания и прави изложби в София и Германия. Сега отново вади картини от студиото си, заради което разменяме с нея моменти – ние гледаме кабелите и машините й, а Виктория говори откъде захранва и себе си, и тях с електричество.
 • 7 момента на Драгомир Костадинов

  10 март 2016

  Или PXRN, както се подписва (чете се porn, не си връзвайте езика на черешова дръжка).
 • 7 момента на Теодор Лозанов

  2 март 2016

  снимка Георги Андинов

  Обикаля градове с куфари (София му е четвърти дом), списания с илюстрации, модни колекции с принтове (като лятната на Knapp от преди две години) и каквото друго му е интересно да рисува.
 • 7 момента на Ерна Ангелова

  25 февруари 2016

  От февруари в чайници до юли в дини, месеците и сезоните минават през водните й бои всеки календарен ден.
 • 8 момента на Гергана Станкова

  18 февруари 2016

  Преди "едва три години" се влюбва в геометрията на българските шевици. Оттогава работи с тях малко като куратор в галерия – вади най-доброто и го показва в точната светлина.
 • 9 момента на Надя Кънева

  11 февруари 2016

  Тя работи точно с тях – не девет, доста повече моменти са се отразили в огледалото на фотоапарата й. Надя снима, а ние следваме кадрите в блога й: прозорецът на монитора показва облаци над миниатюрни лодки, пътувания, движението на светлината и всичко между тях, което й се случва.
 • 7 момента на Кристина Стоянова

  4 февруари 2016

  Чак ти се иска да пипнеш перушината на птиците, които хвръкват от ръцете й – макар че някои от тях са истински джентълмени и би следвало да им свалиш шапка. Освен тях, след около шест години в НХА, които я изкарват магистър, Кристина рисува всичко от комикс зомбита до шрифтове. От девет до пет е графичен дизайнер, а тук я питаме за ето тези седем мига между тях.
 • По светло & по тъмно

  28 януари 2016

  Следим луминисцентния му спрей къде ли не из града – Glow си е наш графити артист и това е страшен късмет, защото искаме да го виждаме все повече. От подлез до огромна стена, графитите му светят денонощно, а от тях ни гледат тотеми, животни и епични ултравиолетови божества. Не че смятаме да му сваляме качулката, но ни стана интересно какво се върти в главата под нея – историята включва медитация, стрийтарт посред бял ден и един случаен спрей преди 15 години, от който и започваме.
 • 7 момента на Кирил Златков

  28 януари 2016

  Диригент на шрифтове, който владее и други висши инструменти – графика, живопис, дизайн на книги и плакати. Рисуваната от него (и писана от Зорница Христова) Когато искам да мълча е цялата в тихи тонове и жестоки мечки, които и без думи казват, че за добрата детска книга няма възраст.
 • 11 момента на Ася Кованова и Андрей Кулев

  21 януари 2016

  В режисьорска двойка правят анимация, изградена цялата от деликатни нишки и силуети, леки като глухарче. Любов с превалявания е късометражният им филм, който взе Златен ритон преди няколко месеца, а сега го гледаме на анимационния фест от 29 до 31 януари.
 • 7 момента на Мария Налбантова

  14 януари 2016

  Рисува с чувство за хумор, но хич не се шегува с детайлите в работите си. Към тази комбинация добавяме и влечението й към авторски книги и зинове и получаваме бинго, което ни харесва да разгръщаме.
 • 7 момента на Теодор Георгиев

  7 януари 2016

  Първата ни среща беше на маса в Горна Баня, където варят и затварят в бутилка крафт бирата Blek Pine. Теодор е рисувал етикетите, ето как чухме името му – трябваше да питаме чия ръка постоянно ни извърта очите да ги погледнем пак.
 • 7 момента на Михаела Караджова

  10 декември 2015

  Ако скоро чуете някъде трудното словосъчетание "скейтчес на стокър", ето за какво става дума. Stalker, както викат на Михаела, рисува от дете, учи в НХА и има очи за лайфстайл, мода и скейт култура.
 • 7 момента на Христофор Минев

  3 декември 2015

  Не се стряскайте от скелетите: според човека, който ги рисува, бъдещето е ярко и светло. Христофор последно ни блесна пред погледа с новите тениски на Bradabrat с негова илюстрация, но всъщност следим този жесток художник и графичен дизайнер отпреди да му порасне брада.
 • 9 момента на Стефан Чинов

  26 ноември 2015

  "От Пловдив – илюстратор – 34 години". Това е първото му изречение, ако го помолите да се представи. Иначе е шрифт нинджа, а рисунките му са направо филмови кадри – такъв екшън и движение има в тях.
 • 7 момента на Инна Павлова

  19 ноември 2015

  Пали ни с илюстрация, която не е дим без огън, макар че понякога люти на очите. Нейната Приказка за човека, който нямал анфас, например, е красива и мрачна от кора до кора – макар че Инна рисува доста и ъгълчета на усти, насочени нагоре.