• 7 момента на Йосиф Чернашки

  1 юни 2017

  Ако не го засечете да си пие кафето в крачка на някоя от дългите си разходки, то вероятно ще е с баскетболна топка в ръце – тези са две от любимите му занимания.
 • 7 момента на Жаклина Жекова

  24 май 2017

  В превод от гръцки калиграфия значи красиво писане, но всъщност е много повече от това. "Изкуство и начин на изразяване на себе си", нарича я Жаклина и затова не се ядосва, ако ръката ѝ трепне и остави непоправима следа върху листа.
 • 7 момента на Jo Iyaa

  18 май 2017

  Историята как Полина Стоянова започва да се подписва Jo Iyaa идва след няколко реда, но нека първо да ви запознаем.
 • Мъжът в лице: Рауи Хадж

  18 май 2017

  текст Евелина Иванова снимка Бабак Салари

  Покрай мъжете в гръб, с които ни среща във PhotoSynthesis, говорим очи в очи с писателя и фотограф от Бейрут за абсурдите на живота, клишетата на Запада и глобализацията като чужда дума.
 • 7 момента на Даниела Янкова

  11 май 2017

  Не обича условности, страшно цени свободния избор и харесва хората, но по-често решава да се пусне по улиците на града в спокойствието на собствената си компания.
 • 15 момента на Севда Семер

  4 май 2017

  Да побереш на една страница човек, доскоро заемал съседното бюро, е трудна задача, щом знаеш колко мултиталантлив и пълен с истории е. "Никой не знае, но имам и три късометражни филма, единият с награда от СФФ", успява пак да ни изненада Севда – екс автор и фотограф на Програмата – по месинджър линията от Лондон, където живее от година.
 • 7 момента на Ева Маркова

  27 април 2017

  След две години в рекламна агенция разбира, че този бизнес не ѝ понася. Напуска с лекота, за да изкара цяло лято по девствени плажове и планини, от което я изтегля студио Four Plus.
 • 7 момента на Елизавета Ангелова

  20 април 2017

  Не познаваме варненец, който да не трепва от шума на вълните. "Почти съм сигурна, че сама съм избрала да се родя в морски град", смята и Ели, чиято кръв е поне 1/4 руска.
 • 8 момента на София Зашева

  13 април 2017

  "Поп сюрреализмът беше първото ми вдъхновение. Барокът – второто", казва сайтът ѝ, където рамо до рамо стоят две коренно различни портфолиа.
 • 9 момента на Камен Каменов

  6 април 2017

  Дори само купчина тръби или смачкана дъвка му стигат, за да композира един от жестоките си квадрати в инстаграм. Първо там го засякохме да редува естетски фотографията с работите си, а ако го бяхме хванали преди 10 години, щеше да каже, че е фриленс графичен дизайнер от Сливница.
 • 8 момента на Ина Христова

  30 март 2017

  Свири на укулеле, обича да сънува и иска поне веднъж да се гмурне в тропически води. В рисуването не се плаши от експерименти и често пробва непознати техники и форми, а графиките и илюстрациите ѝ са визуална поезия, която ни харесва да разлистваме. 
 • 7 момента на Йорданка Мишева

  23 март 2017

  "От години не бях докосвала молива", отговаря на поканата да го разходи и по нашите страници. При повторната им среща се оказва, че ръката ѝ е загубила стария замах, но пък е спечелила непознато вдъхновение, от което се ражда нов стил, напълно различен от този в първите ѝ скицници.
 • 8 момента на Райчо Станев

  16 март 2017

  Да съдиш книга по корицата за него не е лошо, а направо задължително. Работата му ни е притегляла към правилния том в книжарницата много пъти, затова и днес взимаме лалето от лицето на сборника с разкази на Теодора Бургуджиева, Какво ти тежи.
 • 7 момента на Миглена Папазова

  9 март 2017

  Ако трябва да я поберем в няколко думи, ще са тези: графичен дизайнер, илюстратор и майстор декоратор. Неотдавна се разделя с "големия град, работата в офис на заплата и измамната сигурност, че животът ми е подреден", за да може да рисува на свободна практика и да движи Студио Дада заедно с приятелките си Ани и Марияна.
 • 9 момента на Кит Нийл

  2 март 2017

  От 2012 насам по-смелите на Острова пускат в гардероба си бомби от цвят, фантазия и щипка скандал с етикета Kit Neale. Ние пък за първи път отваряме арт рубриката си за моден дизайнер, и то от вън. Поводът е SPRIDD или лимитираната колекция на ИКЕА за души-номади, която Кит подлудява с принтове, вдъхновени от 4 музикални стила.
 • 7 момента на Jermain

  23 февруари 2017

  Или само JRMN. От поне десет години насам зад този таг живее Венцислав Йосифов. И неговият ден започва със snooze като нашия, но с приликите сме дотук – докато ние се досъбуждаме в офиса, той е щастлив да не работи между четири стени, а да рисува по тях. С крюто 140 Ideas, където са още Yeto и Teleto, вадят спрейове срещу фасади (тук и навън), често за да кажат нещо повече от "вижте колко ни бива".
 • 9 момента на Евгения Николова

  16 февруари 2017

  Разменяме си илюстрации и моменти по месинджър, макар че можеше и направо през оградата – Евга, както обича да й казват накратко, е арт директор в дигиталната агенция в съседния двор, Next-DC. Когато не е там или покрай двегодишния си син, изрязва котки от хартия и рисува уважавани градски мухи с обувки на ток и луксозни крила.
 • 10 момента на Ангел Ангелов

  9 февруари 2017

  Ако има само три секунди, ще се представи като "илюстратор, арт директор и maker of things". И на нас ни се намира една да добавим, че е дете на морето. Сменя Бургас с Търново, за да учи графични изкуства, а за да може и да ги работи, после отлита в Ню Йорк. Ето как в портфолиото му скачат проекти за едри компании като Delta Airlines или Macy’s.
 • 7 момента на Вяра Бояджиева

  2 февруари 2017

  На 9 се мести във Франция, а година по-късно – в Люксембург, където среща първия си учител в рисуването, плакатиста Камен Попов. Днес вече намираме Вяра в Болоня, малко преди да прибере дипломата си по илюстрация и комикс, а ако се чудите откъде познавате рисунъка ѝ – вдигнете си чашата. Поне под нашата отдавна стои една нейна работа, отпечатана върху подложка от серията TableGallery.
 • 12 момента на Теодор Ушев

  26 януари 2017

  Маршрутът на живота му тръгва от Кюстендил, за да продължи през Пловдив (където учи сценография, грим и анимация) и София (където овладява графичния дизайн и през 90-те пробива с жестоките си театрални плакати). От години обаче домът и студиото на Теодор са в Монреал, а от масата му за рисуване излизат къси анимации, които не се прибират без награди.