• 7 момента на Лиляна Караджова

  15 юни 2017

  текст Виолета Иванова

  Щом захване нов проект, забравя всичко друго и дните ѝ минават в заснемане и проявяване на снимки. За да се откъсне от мислите си, зарежда плейлист с "жанрово неопределима" музика, в който един през друг свирят Ян Гарбарек, Ричард Бона и Дафер Юсеф.
 • .
 • 8 момента на Илиан Илиев

  8 юни 2017

  текст Виолета Иванова

  Виждали сме го да превръща боклук в парчета изкуство (като част от колектива Trash Lovers), да миксира илюстрациите си с типографиите на Костадин Кокаланов (заедно се подписваха като KKIIVV) и да реже глави върху етикетите на астро соковете Planet Pops.
 • 7 момента на Йосиф Чернашки

  1 юни 2017

  текст Виолета Иванова

  Ако не го засечете да си пие кафето в крачка на някоя от дългите си разходки, то вероятно ще е с баскетболна топка в ръце – тези са две от любимите му занимания.
 • 7 момента на Жаклина Жекова

  24 май 2017

  текст Виолета Иванова

  В превод от гръцки калиграфия значи красиво писане, но всъщност е много повече от това. "Изкуство и начин на изразяване на себе си", нарича я Жаклина и затова не се ядосва, ако ръката ѝ трепне и остави непоправима следа върху листа.
 • 7 момента на Jo Iyaa

  18 май 2017

  текст Виолета Иванова

  Историята как Полина Стоянова започва да се подписва Jo Iyaa идва след няколко реда, но нека първо да ви запознаем.
 • Мъжът в лице: Рауи Хадж

  18 май 2017

  текст Евелина Иванова снимка Бабак Салари

  Покрай мъжете в гръб, с които ни среща във PhotoSynthesis, говорим очи в очи с писателя и фотограф от Бейрут за абсурдите на живота, клишетата на Запада и глобализацията като чужда дума.
 • 7 момента на Даниела Янкова

  11 май 2017

  текст Виолета Иванова

  Не обича условности, страшно цени свободния избор и харесва хората, но по-често решава да се пусне по улиците на града в спокойствието на собствената си компания.
 • 15 момента на Севда Семер

  4 май 2017

  текст Виолета Иванова

  Да побереш на една страница човек, доскоро заемал съседното бюро, е трудна задача, щом знаеш колко мултиталантлив и пълен с истории е. "Никой не знае, но имам и три късометражни филма, единият с награда от СФФ", успява пак да ни изненада Севда – екс автор и фотограф на Програмата – по месинджър линията от Лондон, където живее от година.
 • 7 момента на Ева Маркова

  27 април 2017

  текст Виолета Иванова

  След две години в рекламна агенция разбира, че този бизнес не ѝ понася. Напуска с лекота, за да изкара цяло лято по девствени плажове и планини, от което я изтегля студио Four Plus.
 • 7 момента на Елизавета Ангелова

  20 април 2017

  текст Виолета Иванова

  Не познаваме варненец, който да не трепва от шума на вълните. "Почти съм сигурна, че сама съм избрала да се родя в морски град", смята и Ели, чиято кръв е поне 1/4 руска.
 • 8 момента на София Зашева

  13 април 2017

  текст Виолета Иванова

  "Поп сюрреализмът беше първото ми вдъхновение. Барокът – второто", казва сайтът ѝ, където рамо до рамо стоят две коренно различни портфолиа.
 • 9 момента на Камен Каменов

  6 април 2017

  текст Виолета Иванова

  Дори само купчина тръби или смачкана дъвка му стигат, за да композира един от жестоките си квадрати в инстаграм. Първо там го засякохме да редува естетски фотографията с работите си, а ако го бяхме хванали преди 10 години, щеше да каже, че е фриленс графичен дизайнер от Сливница.
 • 8 момента на Ина Христова

  30 март 2017

  текст Виолета Иванова

  Свири на укулеле, обича да сънува и иска поне веднъж да се гмурне в тропически води. В рисуването не се плаши от експерименти и често пробва непознати техники и форми, а графиките и илюстрациите ѝ са визуална поезия, която ни харесва да разлистваме. 
 • 7 момента на Йорданка Мишева

  23 март 2017

  текст Виолета Иванова

  "От години не бях докосвала молива", отговаря на поканата да го разходи и по нашите страници. При повторната им среща се оказва, че ръката ѝ е загубила стария замах, но пък е спечелила непознато вдъхновение, от което се ражда нов стил, напълно различен от този в първите ѝ скицници.
 • 8 момента на Райчо Станев

  16 март 2017

  текст Виолета Иванова

  Да съдиш книга по корицата за него не е лошо, а направо задължително. Работата му ни е притегляла към правилния том в книжарницата много пъти, затова и днес взимаме лалето от лицето на сборника с разкази на Теодора Бургуджиева, Какво ти тежи.
 • 7 момента на Миглена Папазова

  9 март 2017

  текст Виолета Иванова

  Ако трябва да я поберем в няколко думи, ще са тези: графичен дизайнер, илюстратор и майстор декоратор. Неотдавна се разделя с "големия град, работата в офис на заплата и измамната сигурност, че животът ми е подреден", за да може да рисува на свободна практика и да движи Студио Дада заедно с приятелките си Ани и Марияна.
 • 9 момента на Кит Нийл

  2 март 2017

  текст Виолета Иванова

  От 2012 насам по-смелите на Острова пускат в гардероба си бомби от цвят, фантазия и щипка скандал с етикета Kit Neale. Ние пък за първи път отваряме арт рубриката си за моден дизайнер, и то от вън. Поводът е SPRIDD или лимитираната колекция на ИКЕА за души-номади, която Кит подлудява с принтове, вдъхновени от 4 музикални стила.
 • 7 момента на Jermain

  23 февруари 2017

  текст Виолета Иванова

  Или само JRMN. От поне десет години насам зад този таг живее Венцислав Йосифов. И неговият ден започва със snooze като нашия, но с приликите сме дотук – докато ние се досъбуждаме в офиса, той е щастлив да не работи между четири стени, а да рисува по тях. С крюто 140 Ideas, където са още Yeto и Teleto, вадят спрейове срещу фасади (тук и навън), често за да кажат нещо повече от "вижте колко ни бива".
 • 9 момента на Евгения Николова

  16 февруари 2017

  текст Виолета Иванова

  Разменяме си илюстрации и моменти по месинджър, макар че можеше и направо през оградата – Евга, както обича да й казват накратко, е арт директор в дигиталната агенция в съседния двор, Next-DC. Когато не е там или покрай двегодишния си син, изрязва котки от хартия и рисува уважавани градски мухи с обувки на ток и луксозни крила.
 • 10 момента на Ангел Ангелов

  9 февруари 2017

  текст Виолета Иванова

  Ако има само три секунди, ще се представи като "илюстратор, арт директор и maker of things". И на нас ни се намира една да добавим, че е дете на морето. Сменя Бургас с Търново, за да учи графични изкуства, а за да може и да ги работи, после отлита в Ню Йорк. Ето как в портфолиото му скачат проекти за едри компании като Delta Airlines или Macy’s.