Flashmove

Flashmove
11 септември 2015
BG Бъди активен включва България в пан европейско танцово събитие - Flashmove, по повод откриването на европейската седмица на физическата активност и спорт Move Week.


На 13 септември в 18:00 в България и в още над 30 европейски държави ще се изпълни един и същи лесен танц, в който ще бъдат поканени да участват всички преминаващи граждани. Музиката, на която ще бъде изпълнен танцът, е ремикс на Одата на радостта, записан във Франция. Има и примерно видео към танца. Инициативата ще бъде най-големият танцуващ флашмоб в Европа.

С подготвения Flashmove ще се даде старт на най-голямата европейска обществена кампания за физическа активност и спорт Move Week, която се провежда в България и още 37 европейски държави от пет години. Целта на Move Week е да раздвижи 100 милиона европейци до 2020 година като им покаже колко лесно и евтино е да бъдем физически активни.

В Пловдив събитието е на Джумаята. Участници са: The Center, Арт център Алехандро, танцово студио Милениум, танцово студио Самодиви, GetOut, танцово студио SalsadeCuba, DS Mariposa, RoyceDance Studio, WOW Sport, Клуб по акробатичен рокендрол Magic, Риуорд Гейтуей ООД, ОУ Гео Милев.

Тази година Move Week е от 14 до 27 септември и ще раздвижи 150 000 българи, от които 50 000 ученика, в над 100 населени места и над 200 училища. Основните акценти на Move Week тази година са младите хора и градската среда.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.