Запознай се с Her9 февруари 2017 текст Емануела Иванова
Когато се свързваме с Her, слушалката вдигат двама мъже – французите Симон и Виктор, които обличат любовта си към жените в музика, способна направо да ти свали дрехите.


Говорим си с тях точно сега, заради онези от вас, които ще търсят не Трифон, а Валентин на 14 февруари – в Sofia Live Club с Нея.

Коя е ТЯ в музиката ви? Представяте си ли определена жена, когато пишете песните?
Парчетата ни не са свързани с конкретна жена, защото искаме да са близки до всички. А и e невъзможно дамите да бъдат събрани в един-единствен образ. Музиката ни говори за чувствеността и женствеността изобщо, независимо от пола дори. Буквално изливаме душите си в тези песни и се надяваме да усещате щедростта ни в тях. Това е Her.Изглежда харесвате мистерията около жените и искате да я запазите, така ли е?

Да, няма нищо по-привлекателно от загадъчността. Това е много важно качество за нас, не само когато става въпрос за жени, но и за музиката, за имиджа ни. Когато стартирахме Her, не споделяхме никакви снимки и информация и никой не знаеше кои сме и откъде идваме. Хората полудяват, когато достъпът им е така ограничен. Използваме същия трик и в музиката си: в песните ни има дълги бриджове и инструментални части, които поддържат напрежението. Скритото е секси.

Her е много различна от предишната ви банда The Popopopops, как намерихте новото си звучене?
Отне ни много време да оформим цялостно новия проект. Her се роди от пепелта на The Popopopops и сме благодарни за всичко, на което предната група ни научи. След нея вече бяхме пораснали и се оказа, че с годините влиянията ни са станали по-малко, избистрили са се. Музиката ни има дълбоки соул корени, но е повлияна и от модерни артисти като Кендрик Ламар, Кание Уест и Джеймс Блейк. Работата по звученето, имиджа и избора на име ни отне цели две години.Освен тези музикални влияния, вдъхновявате ли се и от други изкуства?
Гледаме много филми, но не мислим за тях като вдъхновение. Когато пишем песни, усещането е все едно сме сами на този свят и абсолютно нищо не ни разсейва. Естествено с радост бихме написали и саундтрак за някой филм, някога.

Големият ви пробив дойде, когато The Weeknd и Фарел Уилямс ви удариха по едно рамо в социалните мрежи и радиото. Вие за кого бихте направили същото?
Френската хип-хоп сцена е много интересна в момента. Артисти като Columbine и колективът La Ligne Bleue с рапъра Manast LL’ са истински вълнуващи и представят едно ново лице на френската музика.

Разбрахме, че и двамата сте запалени готвачи, какво ни готвите за 14 февруари?
Замесили сме нещо сладко-горчиво – от чувствени вибрации до агресивна електроника.

Концертът на Her е на 14 февруари от 20:00 в Sofia Live Club под шапката на The Shure-Mure Sessions. Билети 25лв от eventim.bg

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.