Дичо

ДичоКралят на българската поп музика Дичо се качва на сцената за едно невероятно шоу. Ще чуем най-големите му хитове и други изненади, за които изпълнителят е винаги готов. Началото е в 22:00.


Като се спомене името Дичо, все още често се добавя „от D2”, макар че Дичо Христов отдавна даде старт на соловата си кариера с песента с показателното заглавие Нямам шеф. През годините премина от метъла през поп музиката и хип хопа, но хитовете му с Д2 и досега се въртят по радиата и в клубовете.
Първата група, на която Дичо е вокалист, е Rag Dolls. Феновете все още помнят хитовете им Ку-ку лудница и Shit. Именно с тях започва да се появява по телевизионните канали и лицето му става познато на публиката извън неугледните зали, където групата забива.
Истинската слава и голямата аудитория обаче идват с Д2. Групата е създадена от него и от Димитър Кърнев през 1999. Албумът им Ледено момиче е един от най-продаваните музикални продукти през последните години у нас.
През май 2005 Дичо преустановява дейността си с групата. Първата си самостоятелна песен Нямам шеф  записа с участието на Део, вторият сингъл Още от деца беше с участието на ъндърграунд рапъра Паника.
Последните му проекти включват съвместен сингъл и видео с Акага. Клипът на песента Пътувам е режисиран от Магърдич Халваджиан, който заснема и първото видео на Рег Долс през далечната 1993.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.