• Кармен - история с рози


  концерт-приказка-балет с музиката на Кармен-сюита от Бизе – Шчедрин · С участието на Quarto Quartet и Vaya Dance Studio

  Кармен – история с рози разказва за благородната сила на приятелството, за красотата на чистата душа, за вярата и надеждата, които побеждават и най-големите ни страхове и изкушения, за вечната борба между доброто и злото.

  Концертен комплекс България  
 • Кралски Концертгебау Оркестър

  Музикални интерпретации на световно ниво ще чуем на 30 юни от 20:00 в зала 1 на НДК, в изпълнение на Кралски Концертгебау Оркестър – Амстердам. Това ще е и първото гостуване в пълен състав на световноизвестния оркестър в България, като част от турнето му RCO meets Europe.

  Национален дворец на културата  
 • Магическите гласове на България


  Режисьор: Любомира Костова · Мултимедия: Ема Константинова · С: Нина Николина, Виолета Радомирска, Йоланта Смолянова (пиано), ...

  Мултимедийният спектакъл е своеобразен разказ за това какво се е случило през годините с българската музика и женските гласове на България – от автентичните народни песни през фолклорните обработки и белкантото до съвременната филмова музика и смесването на елементи на български фолклор със съвременни електронни жанрове.

  Театър Азарян  
 • Симфоничен оркестър на БНР


  Диригент: Найден Тодоров · Солист: Людмил Ангелов [пиано], Смесен хор на БНР с диригент Любомира Александрова · В програмата: Дж. ...

 • Тенорите на Райна Кабаиванска


  Диригент: Найден Тодоров · Солисти: Андреа Карѐ [тенор], Ддавиде Риу [тенор], Рейналдо Рамирес-Дроз [тенор]

  Сопраното ѝ е сред най-влиятелните на 20 век, а днес цял хор други гласове звучат на най-големите сцени по света заради нея – гласовете на преминалите майсторските ѝ класове в Нов български университет през годините.

  Концертен комплекс България