• The Bingo Project

  Модерен прочит на класически произведения изпъва падьома на балет Арабеск в Музикалния театър под командата на малък, но мощен оркестър.

  Национален музикален театър Стефан Македонски  
 • Ангел Заберски

  Филмова и камерна музика, симфонии, джаз, нов прочит на песента Вода от Евровизия 2007 и фолклорни пиеси (като Спомени от Странджа, Сладка чубрица и Тракийски напеви, композирани от самия Заберски) влизат в сетлиста на грандиозния му концерт Symphony – Jazz.

  Национален дворец на културата  
 • Балканска Носталгия

  Това е проект на музикантите Иван Пенчев с Quarto Quartet и Георги Андреев с ансамбъл Филип Кутев, представящ музиката от нашите ширини в една модерна форма и съвременно звучене.

  Концертен комплекс България  
 • Йорма Панула

  BBC Music Magazine вдига показалец към този благороден финландец, за да го обяви за една от най-влиятелните личности в музиката.

  Концертен комплекс България  
 • Клер Хамънд

  Според The Telegraph британската пианистка притежава невероятна енергия и замах, които предстои да демонстрира на сцена с произведения на Хайдн, Дебюси, Шопен, Бенджамин Атахир и Рахманинов. Печели награда за Млад Артист на Кралското филхармонично общество и сега става част от поредицата Мотив, която цели да ни срещне със световноизвестни европейски изпълнители.

  Музикален център Борис Христов  
 • От Дидлдибаб до смартфоните

  Нов симфоничен оркестър ще изпълни в програмата си произведения обиколили много европейски столици.

  Руски културно-информационен център  
 • София квартет


  Виола: Валентин Геров Виолончело: Любомир Ников Цигулки: Йордан Димитров, Стоимен Пеев

  Откриват сезона с три пиеси на Игор Стравински и Бетовен оп. 95, а на 28 ноември продължават с Менделсон пиано квинтет и Бетовен оп. 135, като зад пианото застава Тодор Петров.

  Концертен комплекс България  
 • Творби на Паганини


  Марио Хосен (цигулка), Божана Павлова (китара) и Лиляна Кехайова (виолончело)

  Концерт от произведения на Никола Паганини за цигулка, китара и виолончело ще бъде изпълнен от инструментите на горния състав.

  Нов български универстиeт