• "Симфония на хилядата" на Малер

  Симфония №8 на Густав Малер ще прозвучи в България за първи път от 17 години насам под диригентската палка на маестро Емил Табаков. Музикалното произведение е наричано още "симфония на хилядата" заради огромния си мащаб и е в топ 10 на най-великите симфонии в класация на BBC.

  Национален дворец на културата  
 • Ангел Заберски

  Филмова и камерна музика, симфонии, джаз, нов прочит на песента Вода от Евровизия 2007 и фолклорни пиеси (като Спомени от Странджа, Сладка чубрица и Тракийски напеви, композирани от самия Заберски) влизат в сетлиста на грандиозния му концерт Symphony – Jazz.

  Национален дворец на културата  
 • Вечер на мюзикъла с Люси Дяковска

  В света на Котките, Мулен Руж, Уестсайдска история и много други световни мюзикъли ще ни отведе Люси Дяковска в компанията на Плевенска Филхармония и филхармоничния хор Светослав Обретенов. Песни на Queen също присъстват в репертоара като идеален завършек на спектакъла.

  Концертен комплекс България  
 • Кралски Концертгебау Оркестър

  Музикални интерпретации на световно ниво ще чуем на 30 юни от 20:00 в зала 1 на НДК, в изпълнение на Кралски Концертгебау Оркестър – Амстердам. Това ще е и първото гостуване в пълен състав на световноизвестния оркестър в България, като част от турнето му RCO meets Europe.

  Национален дворец на културата