• Всички цветовe на дъгата

  24 юни 2010

  Предстоящият гей парад бе обект на такива бурни дебати (със странни участници и още по-странни доводи), че чак чудно ни става.
 • Надут мехур

  20 май 2010

  Верни на принципите си другари по оръжие, въоръжени с доза самоирония и креативна енергия, са тръгнали на кръстоносен поход в защита на културата – трибуната им за изява е новото онлайн списание за култура и критика Блистер, което можете вече да намерите в мрежата.
 • Голямото намаление

  18 май 2010

  Народният театър и Сатирата намаляват цените на билетите - във връзка с 24 май или просто в желанието си да поканят повече хора на постановките. Възползвайте се до края на месец май.
 • Играта свърши

  5 май 2010

  На 5 май в присъствието на нотаруис бяха изтеглени двамата печеливши читатели на Програмата, попълнили анкетата на programata.bg. Печелившите ...
 • Печеливши от томболата на Lufthansa

  30 април 2010

  На 27 април бяха изтеглени печелившите от томболата на Lufthansa.
  Вижте имената им по-долу.
 • Имам идея

  25 март 2010

  текст Мия Янева

  Понякога, за да променим нещо в живота, е нужна само една добра идея, а когато някой подаде ръка за осъществяването й, нещата имат шанс да се превърнат в малко чудо.
 • Театрална черупка

  25 февруари 2010

  текст Ирина Маринова

  След като няколко години Театърът на голия охлюв към Нов български университет имаше разхвърляни прояви в различни пространства, най-накрая ще може да покани публиката на собствена територия.
 • Млада гвардия

  4 февруари 2010

  През април се задава третото издание на фестивала Антистатик, който се опитва да разчупи инерцията и да раздвижи полето на съвременните танцови техники тук. Докато чакате поредната доза движенчески и театрални спектакли, можете да се включите и със собствена разработка по темата.
 • Висок старт

  23 декември 2009

  текст Ирина Маринова

  Напук на апокалип­тичните прогнози, годината ще започне обещаващо, нищо че бюджетът на държавните театри ще бъде в пъти по-малък от досегашния. Затова, без да губим време, вдигаме завесата на първия месец в новото десетилетие.
 • Опит за летене

  23 декември 2009

  текст Миа Янева, снимки Атанас Кънчев

  Един от последните мохикани на българския театър, режисьорът Крикор Азарян, напусна тази земя, но не и преди да довърши започнатото. Безкомпромисно добър във всичко, което прави, той за пореден път надви природата и постави финален щрих на живота с последната си постановка от трилогията по Чехов Вишнева градина.
 • Новите дрехи на принцесата

  17 декември 2009

  Миа Янева

  Помним суперконцептуалните ревюта на Мариела Гемишева от времето, когато тук все още дефинирахме модата по-скоро като нещо за носене, ...
 • Драма за всички

  19 ноември 2009

  текст Ирина Маринова

  След успеха на предишните два сезона на проекта Pro Text, организацията 36 маймуни продължава смело превеждането на качествена драматургия и представянето й в нетрадиционна среда. И след ударния старт с четири немски пиеси през 2007 и два френски през 2008, сега ни представят най-интересните съвременни румънски пиеси.
 • Японски фестивал в София

  6 ноември 2009

  По случай Двадесетите юбилейни дни на японската култура и 50-годишнината от възстановяването на българо-японските отношения на 6 и 7 ...
 • Търси се

  2 октомври 2009

  След няколко дни Odavision studio и New Actors започват голямото търсене на участници за своята нова продукция – пълнометражен филм на Петър Одаджиев с работно заглавие Преследвачът на звуци.
 • Кой се страхува от козата

  1 октомври 2009

  текст Ирина Маринова

  В началото на десетилетието, малко след премиерата на Три високи жени у нас, Едуард Олби сподели, че би дошъл и работил в България само ...
 • Светлина в тунела

  25 септември 2009

  Познаваме Георги Тенев като драматург, водещ на телевизионната поредица Голямото четене и като писателят, спечелил наградата на ВИК за 2007 за романа си Партиен дом.
 • Награден фонд

  21 май 2009

  текст Ирина Маринова

  Малко преди да паднат завесите и театралните сцени да опустеят за летните месеци, идва моментът за равносметка – под формата на призовете Аскеер. Най-неочакваното тази година май e фактът, че в битка се изправят малко на брой представления, всяко от които с много номинации. С присъщия си позитивизъм обаче сме твърдо решени да отбележим края на сезона с вдигната наполовина пълна чаша.
 • Модерни времена

  16 април 2009

  текст Ирина Маринова, снимки Валентин Дановски за Ангел Коцев студио

  На фаталната дата 13 април, почти 2 години след старта на амбициозния проект, върху картата на София се появи още една театрална сцена – тази на Модерен театър.
 • Минаха години

  2 април 2009

  Този месец се навършват цели 130 години, откакто София е столица и това е повод за един малък празник, въпреки че улиците на града никак не изглеждат тържествено.
 • Подземен свят

  12 март 2009

  Диана Георгиева

  Похвално е, когато занимаващите се с нетрадиционни форми на изкуство получат възможност за изява, най-малкото защото така и обикновените зрители имат шанс да видят арт алтернативата. Международният фестивал на пърформанса Sofia Underground пък вече си изгради репутацията точно на такава арена за смели модерни артисти.