• Завръщането на Карла

  9 март 2007

  текст Елена Пенева, снимки Тодор Цветков за Ангел Коцев студио

  След като написа и изпя няколко горещи поп хита (I?Wish You, Ти беше, Лъжи ме?– с Руши), Карла Рахал се позагуби от българската музикална сцена. Ние обаче я намерихме, и то по страхотен повод?– новия й моноспектакъл в Народния театър по пиеса и под режисурата на Камен Донев. Оказа се, че в момента основна публика за музикалния й талант са нейният съпруг и бебе. Колкото до театралния?– той е за всеки, който тези дни се завърти около Народния и си купи билет за предстоящата й премиера.
 • .
 • Танцувай с мен

  2 март 2007

  текст Елена Пенева, снимки Илиян Ружин

  Името му е Георги Енчев, но го наричат Гоош. Освен хубав прякор си има цял Център за съвременен уличен танц?– казва се The Center и е единственото място в България, където се учат модерни стилове и най-вече хип хоп и аренби. И след като е обрал не една награда на конкурси по света и у нас, заедно със свои ученици Гоош ще ни покаже що са то хип хоп танците и имат ли те почва у нас?– в граниозен мултимедиен спектакъл в НДК. Останалото?– от него самия.
 • Берлинска връзка

  23 февруари 2007

  текст Елена Пенева, снимки Тодор Цветков за Ангел Коцев студио

  Напоследък често чуваме името на Иван Бърнев, все по приятни поводи. След Лейди Зи и Атентаторите (Сълза и смях), сега обаче той ни изненадва с нещо истински голямо?– номинация от фестивала в Берлин за главна роля във филма на Иржи Менцел Обслужвах английския крал. Това е първото появяване на наш актьор на Берлиналето от 20 години насам! И макар че Иван не спечели наградата, ние така се зарадвахме, че побързахме да го намерим и да го попитаме за най-важното преди филмът ще бъде показан на София Филм Фест. Чакаме и се вълнуваме.