• Международен балетен конкурс 2018

  15 - 30 юли 2018
  Балетната олимпиада ще събере за 28 път елита на танца на сцената на Летния театър във Варна. От 15 до 30 юли млади таланти от Европа, Азия и Америка ще се представят пред звездното жури с избрани образци на балетната класика и хореографии от съвременни автори, като се състезават в две възрастови групи.
 • Международен театрален фестивал Варненско лято 2018

  1 - 14 юни 2018
  26-то издание на Международния театрален фестивал Варненско лято за поредна година ще покаже най-доброто от българската сцена през изминалия сезон, чуждестранни спектакли, специално поканени за фестивала арт събития – концерти и прожекции на спектакли, програмирани в четири модула: Българска селекция, Международна селекция, Програма Шоукейс и Паралелна програма.
  Graffit Gallery , Menthol , Археологически музей , ДТ Варна, Куклен Варна, Площад Независимост, ФКЦ, Художествена галерия Борис Георгиев
 • Международен куклен фестивал Златният делфин 2017

  1 - 7 октомври 2017
  От 1 до 7 октомври Варна ще бъде център на кукленото театрално изкуство и домакин на поредното издание на най-стария международен фестивал за куклено изкуство в България Златният Делфин.

  ДТ Варна, Куклен Варна, Художествена галерия Борис Георгиев
 • FUNCITY+

  30 август 2017 - 3 септември 2017
  Тазгодишният младежки фестивал FUNCITY+ идва след броени дни във Варна, а програмата му е по-пъстра от всякога. Между 30 август и 3 септември в района на Пристанището ще има както много музика, танци и спорт, така и разнообразни работилници.
 • Международен фестивал на монодрамата Към звездите

  2 - 8 август 2017
  Осмото издание на театралния форум представя български и чуждестранни моноспектакли, които ще гледаме на специална сцена в Археологическия музей във Варна от 2 до 8 август.
  Археологически музей
 • Международен театрален фестивал Варненско лято

  1 - 11 юни 2017
  41 спектакъла влизат в афиша на тазгодишното юбилейно издание на фестивала Варненско лято. Те ще донесат във Варна както най-доброто от българската театрална сцена от миналия сезон, така и модерни театрални и танцови интерпретации от Европа, Америка и Азия.
  Археологически музей , ДТ Варна, Куклен Варна, Морска градина , Площад Независимост, Римски терми, ул. Преслав, ФКЦ, Художествена галерия Борис Георгиев
 • Vertigo Festival

  14 - 17 ноември 2016
  Третото издание на фестивала Vertigo (14-17 ноември) във Варна представя съвременни танцови проекти и алтернативни изпълнителски изкуства. Акцент в програмата са проектите
  Куклен Варна, Социална чайна
 • Funcity+

  29 септември 2016 - 2 октомври 2016
  Funcity+ е фестивал, в който млади творци, представители на организации, формални и неформални групи се изявяват в различни области на музиката, уличните спортове, визуалните и танцови изкуства, театъра, игрите и занаятите.
 • Международен балетен конкурс Варна 2016

  15 - 30 юли 2016
  27-ото издание на първия и най-труден в света балетен конкурс ще събере елита на танца в магичния Летен театър на Варна от 15 до 30 юли. 155 състезатели от 35 държави ще се включат в надпреварата за наградите на Балетната Олимпиада.
 • Театър Римски терми

  17 - 30 юли 2016
  С това издание се възстановява прекъсналата традиция на регулярните летни камерни спектакли в Римски терми.
 • 24-и Международен театрален фестивал Варненско лято

  1 - 11 юни 2016
  Най-доброто от българската театрална сцена през изминалия сезон, интересни чужди трупи, специално поканени за фестивала арт събития, представления, концерти, прожекции на спектакли и студентски театър - на всичко това ставаме свидетели от 1 до 11 юни във Варна по време на поредното издание на Международния театрален фестивал Варненско лято.
 • Нощ на театрите във Варна

  21 ноември 2015
  Варна за поредна година се включва в Нощта на театрите, макар че събитията започват още от 10:00 сутринта. Всеки спектакъл обещава да бъде приключение, така че изборът няма да е лесен. А може би най-добре би било да си отделите целия ден за театър... Не сте го правили отдавна, поне от миналогодишната Нощ на театрите.
 • Funcity 2015

  27 - 30 август 2015
  Това лято Funcity навършва пет години. Като първи юбилей на събитието, това е годината с най-много промени в неговата организация – нови дати, сцени и локации, нови дейности и събития.
 • 23-и Международен театрален фестивал Варненско лято

  1 - 11 юни 2015
  За поредна година фестивалът Варненско лято си поставя за цел да открои най-доброто от българската театрална сцена. Акцентът традиционно пада върху най-оригиналните и мобилни представления от столичните театрални сцени, а сред чуждестранните предложения са спектаклите от Италия, Чехия, Холандия.
 • Vertigo Festival

  24 - 29 ноември 2014
  Пилотното издание на Vertigo Festival във Варна ще представи съвременен танц и алтернативни изпълнителски изкуства. Всички представления ще се играят в несценични пространства, което превръща фестивала в уникален по формат за България.
 • Нощ на театрите във Варна

  15 ноември 2014
  Драматичен театър Стоян Бъчваров и Държавен куклен театър Варна ще участват за първи път в европейската инциатива, обединяваща усилията на театри в различни страни, в един и същи ден да достигнат по традиционни и иновативни пътища до своята публика.
 • Международен куклен фестивал Златният делфин 2014

  1 - 7 октомври 2014
  От 1 до 7 октомври Варна ще бъде център на кукленото театрално изкуство и домакин на шестнадесетото издание на най-стария международен фестивал за куклено изкуство в България Златният Делфин.
 • Световен форум на изкуствата Под звездите

  1 - 8 август 2014
 • Funcity 2014

  7 - 13 юли 2014
  Funcity е фестивал, в който млади творци, представители на организации, формални и неформални групи се изявяват в различни области на музиката, уличните спортове, визуалните и танцови изкуства, театъра, игрите и занаятите.
 • Международен балетен конкурс Варна 2014

  15 - 30 юли 2014
  Тазгодишното издание на Международния балетен конкурс е особено специално, защото конкурсът ще празнува петдесет годишния си юбилей. Създаден през 1964, първото му издание се провежда от 2 до 13 юли в Летния театър на Варна. Това е и първото в света професионално международно балетно състезание.