• Черната кутия 2015

  31 май 2015 - 6 юни 2015
  Черната кутия ще се отвори за девети път на 31 май в Пловдив, за да излязат от там шестнадесетте международни спектакъла от тазгодишната програма. По точно - театър, пърформанс, съвременен танц, концерти и творчески ателиета.
 • Sofia Underground 2015

  25 - 26 април 2015
  Тазгодишното издание на фестивала за съвременно изкуство Sofia Underground се върти около темата Машини, за да потърси въпросните полета и средства в зоната на разлома или сблъсъка между techne и psyche. Две позиции, чието взаимодействие определя реалността и състоянието ни като обекти и субекти, същества и проекции, отделни единици и части от цялото, творци и материал, живи и не, хора.
 • София Ъндърграунд

  25 април 2015 - 2 май 2015
  Международен фестивал за пърформанс и гранични форми на изкуство.
 • Tripoteca гостува на Пловдив

  11 - 12 април 2015
  След обиколка през 12 държави, Tripoteca – фестивалът за психаделични филми и изкуство пристига за първи път в Пловдив на 11 и 12 април, с 70 късометражни филми и анимации, аудио-визуален пърформанс и изложба на принтове и инсталации.
 • Дефиле на младото вино

  28 - 30 ноември 2014
  С организирането на Дионисиево шествие и грандиозен спектакъл, озаглавен Огън и вино, oбщина Пловдив ще открие на 28 ноември  шестото издание на фестивала Дефиле на младото вино.
 • One Dance Week

  28 август 2014 - 6 септември 2014
   Фестивалът за съвременен танц и пърформанс ще се проведе за седми път, тази година изцяло на територията на чудесния Пловдив. One Dance Week ще се разпростре в дните между 28 август и 6 септември, представяйки разнообразни международни спектакли, детска програма, работилници за професионалисти и любители, дискусионна платформа и тематични филмови прожекции.
 • Opera Open

  17 юни 2014 - 20 юли 2014
  Летният музикален фестивал на Античен театър - Opera Open ще се състои за 31-ви път в Пловдив.
 • Черната кутия

  31 май 2014 - 6 юни 2014
  Осмият международен фестивал за театър и съвременен танц Черната кутия ще се проведе от 31 май до 6 юни 2014 в Пловдив. Девет международни спектакъла в областта на физическия театър, пърформанса и съвременния танц, както и различни творчески ателиета и уъркшопи ще бъдат представени в рамките на 7 дни.
 • Сцена, палитра, слово

  20 - 28 февруари 2014
  Зимния фестивал на изкуствата е събитието, което пораздвижва културния живот на Пловдив в самия край на дългата зима. Затова очакванията към него винаги са големи и, трябва да признаем, тазгодишната програма отново не разочарова.
 • Нощ на музеите и галериите

  20 - 21 септември 2013
  Изкуство, история, срещи и хиляди хора из улиците на Пловдив са запазените знаци на Нощта на музеите и галериите, която за втори път се провежда в рамките на два дни – първият, запазен за модула Музеи и галерии, а вторият – за модулите Култура и клуб и Град и публични пространства.
 • Сцена на кръстопът: Театъра - хоризонта

  10 - 23 септември 2013
  Тази година фестивалът открива ударно като нямаме в предвид събитията, които за малко не осуетиха провеждането му, а Възвишение – голямото завръщане на режисьора Иван Добчев на пловдивска сцена (след 30-годишно отсъствие). Постановката е по едноименния роман на Милен Русков – книгата, която преобърна представите ни за възрожденските маниери с хастара навън, така че и очакванията към театралната й адаптация са големи.
 • Двама са малко – трима са много

  4 - 8 септември 2013
 • Международен фестивал за театър и съвременен танц Черната кутия

  30 май 2013 - 8 юни 2013
  Както обикновено по това време на годината Пловдив посреща родни и чужди артисти на Фестивала за театър и съвременен танц Черната кутия. Тази година предстои седмото му издание, в което ще видим 13 спектакъла от областа на физическия театър, пърформанс и съвременен танц. Четири отделни дни във фестивалната програма ще бъдат посветени изключително на съвременния танц и пърформанс.
 • Британски седмици в България

  26 май 2013 - 11 юни 2013
  Тържество на британската култура ни очаква между 26 май и 11 юни по време на първите Британски седмици у нас. Песни, танци, постановки, ястия, та дори и футбол представят лицето на Великобритания отблизо.
 • Панорама на комедиите

  14 май 2013 - 24 юни 2013
 • Сцена, палитра, слово

  24 февруари 2013 - 3 март 2013

  Зимният фестивал на изкуствата Сцена, палитра, слово навлиза смело в своята девета годишнина. Фестивалът, който традиционно се провежда в последната седмица на февруари, е възможност да се запознаем с работата на писатели, поети, режисьори, актьори, художници, които досега не са показвали творбите си пред пловдивска публика.


 • Празници на Старият град

  23 - 29 септември 2013
 • Есенен античен фестивал Lvdi Romani Mmxii

  7 - 9 септември 2012
  LVDI Romani MMXII е нещо като възраждане на древната традиция на главният римски празник ludi maximi Romani, особено популярен и наподобявал гръцките такива. Това било тържество, на което се отдавала почит на бог Юпитер Капитолийски, следствие от обета, който давал пълководецът преди битка. Празникът се провеждал всяка есен, когато римската войска се завръщала от поход. Във фестивала ще вземат участие клубове от България, Естония и Сърбия, както и свободни реенактори. Сред ритуалите, които ще покажат са ауспиция (птицегадание), лустрация (очистителен ритуал), панкратион – антични борби, гладиаторски битки, антични танци, антично въоръжение и демонстрации на оръжия, пазар на роби, римска мода.
 • Двама са малко - трима са много 2012

  4 - 8 септември 2012
  Юбилейното двадесето издание на Международния куклено-театрален фестивал Двама са малко – трима са много се задава с богата конкурсна програма и едно интригуващо нововъведение.
 • Фестивал Улица Отец Паисий ТЕКСТ

  11 - 13 май 2012
  Как се вгражда текст в рисунка, може ли текстът да се изяде, къде са ни буквите и какво се случва с поезията, когато я изпееш? На кой текст приличаш? Това са малка част от събитията в програмата на тазгодишното издание на фестивала Улица Отец Паисий с куратори Крум Филипов и Виктор Янков.