• Фестивал на оперното и балетното изкуство

  27 ноември 2017 - 9 декември 2017
  Настоящото 48-мо издание отбелязва точно половин век от създаването на форума (1967), на чиято сцена през годините гостуват Николай Гяуров, Райна Кабаиванска, Анна Томова-Синтова, Гена Димитрова, Николай Гюзелев и още куп знаменитости.
  Държавна опера Стара Загора
 • Международен студентски театрален фестивал Данаил Чирпански

  1 - 7 октомври 2017
  Данаил загива в автомобилна катастрофа и щеше да пази важно място най-вече в паметта на семейство, приятели и колеги от НАТФИЗ, ако "броени дни след това Мила [Люцканова] не ни беше събрала с Мирена [Керезова], за да каже, че трябва да направим фестивал на негово име".
  ДТ Стара Загора, Младежки дом
 • Международен куклено-театрален фестивал Пиеро

  24 - 29 септември 2017
  Фестивалът за възрастни отново привлича в Стара Загора артисти, кукловоди и театрали от всички краища на света с вкус към нетипичните форми в изкуството.

  ДТ Стара Загора, Държавен куклен театър – Стара Загора, Държавна опера Стара Загора
 • Под звездите

  4 - 13 август 2017
  Посрещаме първите две седмици на август в парк Пети октомври, където за второ поредно лято български музиканти излизат на открита сцена в поредица от безплатни концерти.
  Парк Пети октомври
 • Фестивал на оперното и балетно изкуство

  28 ноември 2016 - 10 декември 2016
  За 47-ми път насочва светлините на прожекторите към най-новите и интересни музикално-сценични събития, създадени у нас през последния творчески сезон.
  Държавен куклен театър – Стара Загора, Държавна опера Стара Загора
 • Нощ на изкуствата

  30 септември 2016
  За поредна година последният петък на септември ни води в театрите, музеите, галериите и алтернативните културни пространства на Стара Загора за среща с изкуството.

 • Фестивал на оперното и балетно изкуство

  23 ноември 2015 - 5 декември 2015
  От 23 ноември до 5 декември в Стара Загора ще се проведе за 46-ти път Фестивал на оперното и балетното изкуство - своеобразна панорама на постиженията и търсенията в музикално-сценичните изкуства у нас през последния творчески сезон.
 • Нощ на изкуствата в Стара Загора

  25 - 26 септември 2015
  Нощта на изкуствата е едно от най-интересните събития в културния живот на Стара Загора. Традиционно се провежда в последния петък на месец септември. Музеи, галерии и различни културни пространства в града посрещат с многобройни прояви и изненади своите посетители.
 • Международен куклено-театрален фестивал за възрастни Пиеро

  24 - 29 септември 2015
 • Международен франкофонски ученически театрален фестивал

  17 - 19 април 2015
  За поредна година в Стара Загора ще се проведе 22-то издание на Международния франкофонски ученически театрален фестивал.
 • 45-ти Фестивал на оперно и балетно изкуство - Стара Загора

  24 ноември 2014 - 5 декември 2014
  Фестивалът ще се открие с изложба от сценографски проекти на покойния главен художник на Държавна опера-Стара Загора Борис Стойнов и с премиера на операта Отело от Джузепе Верди и ще се закрие с голям Гала-концерт Звезди на операта.
 • Летен музикален фестивал Августа Траяна

  18 юни 2014 - 1 септември 2014
 • 21-и Международен франкофонски ученически театрален фестивал

  11 - 13 април 2014
  Фестивалът събира ученици, изучаващи френски език в професионални или общообразователни училища и тази година в него ще вземат участие 18 трупи. Спектаклите, които те ще представят са на френски език и с продължителност от 15 до 20 минути.
 • Нощ на изкуствата

  27 септември 2013
  Нощта на изкуствата в Стара Загора и тази година обединява усилията на културните институции в града за провеждането на близо 60 събития в 17 обекта.
 • Младежки фестивал на изкуствата Различният поглед

  20 - 22 септември 2013
  Под мотото RE@кТИвно зелено ще премине тазгодишното издание на Младежкия фестивал на изкуствата Различният поглед, призовавайки младежта към творчество чрез рециклиране и "ре-активно" арт-отношение към заобикалящата ни среда. Трите дни на феста са запълнени с ателиета, работилници, демонстрации, игри, изложби, театър, музика и кино-прожекции, в които всеки може да се включи като създател или наблюдател.
 • Международен куклено-театрален фестивал Пиеро 2013

  24 - 29 септември 2013
  Международният куклено-театрален фестивал Пиеро привлича в Стара Загора артисти, кукловоди и театрали от всички краища на света с вкус към различни форми и нетипичното: театър за възрастни в кукления театър.
 • 43-ти Фестивал на оперното и балетно изкуство Стара Загора 2011

  11 ноември 2011 - 2 декември 2011
 • Различният поглед

  16 - 18 септември 2011
  Фестивал на изкуствата 2011
  За четвърта поредна година и вече в рамките на три дни! Фестивалът, който придоби статута на най-мащабното младежко събитие в града и региона, ще премине под мотото Заедно в изкуството, акцентирайки върху неформалното образование. Зрителите ще се наслаждават на майсторството на над 30 музикални групи и ди джеи в различни стилове, които ще звучат на откритата сцена и в клубовете. В програмата са заложени още: театрални представления, кино прожекции, изложби, презентации и конференции, занаятчийски работилници, историческа възстановка, цирково изкуство и др. Представители на клуб Зараза отново ще участват с мобилен кабинет от мястото на събитието за изследване и консултиране за HIV/СПИН. Арт ателиета и спортен форум ще бъдат обединени в Шеметна надпревара, която е предизвикателство към най-ентусиазираните и енергични от вас.
 • Нощ на музеите и галериите в Стара Загора

  30 септември 2011
 • Различният поглед

  17 - 19 септември 2010
  Тазгодишният фестивал е фокусиран върху street art-а като улично изкуство и култура. Авторите му са най-свободните артисти в света. Техните идеи не събират прах по ателиетата, а се срещат с публиката в момента на самото им създаване, комуникират с нея, дишат с ритъма на уличния живот, с неговата динамика и пулс. Това е нова форма, която се развива стихийно, защото позволява нещо много нужно на младото поколение – диалог.
  За реализирането на идеята на фестивала са поканени независими млади автори и творци, които ще допринесат за създаването на креативна и артистична среда на взаимодействие с младите хора.
 • 12