Следата

Следата


10 - 13 май 2016
Националният отворен форум Следата е инициатива на Нов български университет, която вече трета година поставя фокус върху проблемите на най-младите в театъра и създава място за срещи между всички национални образователни институции в сферата на сценичните изпълнителски изкуства.


Провокирани от нуждата за постоянен и задълбочен дебат над възможностите за реализация пред завършващите театрално образование студенти в България, Следата предлага публична платформа за дискусии с паралелно представяне на дипломни спектакли на студенти от Нов български университет - Програма театър (София), НАТФИЗ Кръстьо Сарафов (София), Пловдивски университет Паисий Хилендарски, Югозападен университет Неофит Рилски (Благоевград) и Театрален колеж Любен Гройс (София), както и на гости от театралните академии в Скопие (Македония) и Чанаккале (Турция).

Фестивалната програма съдържа общо 10 спектакъла, от които 7 са дипломни, а мястото на провеждане е сградата на НБУ (Университетски театър, зала 508 и галерия УниАрт). Наред с представленията, форумът ще отговори и на въпроса "Какво да правя с диплома за театър в джоба?" - специалната дискусия ще бъде в зала 4 на НДК на 11 май от 11:00.

Пълната програма на форума може да следите във фейсбук страницата.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.