Антистатик

Антистатик


14 - 20 април 2016
За девети път и вече със звуков ефект – тази година Антистатик подвиква "WOW!" с едно наум, че няма да реагираме така по навик. От 14 до 20 април движенията на съвременния танц и пърформанс ще ни извадят от обувките най-малко осем пъти, ако броим всички представления на фестивала.


Само две са от тук, останалите пристигат със самолет (или няколко), а артистите зад тях ще излизат за срещи от типа warm up минути преди да ги играят на сцената. Интересни са до уау, така че не бихме прескочили тази загрявка, но засега на хартия да видим основното.

РЕЙВМАШИНА
14 април, 19:00, Сфумато
Ограничението винаги идва главно от главата – с тази идея ни заразяват Дорис Улих и Михаел Турински от Австрия, когато доказват, че биха се справили чудесно в инвалидни колички на техно парти. Така всеки аргумент, с който следващия път оправдаеш липсата на движение, става напълно невалиден.

МАЖОРЕТКАТА НА ЕВРОПА
15 април, 20:00, Червената къща
Азиатецът Даниел Кок (aka diskodanny) има хъса на Джими Пейдж, когато опъва болезнената струна на европейското его. Екипът му обаче не напомня по нищо на рокаджия, а се доближава до ентусиазирана мажоретка с къса пола и дълги чорапи. Разсейващо, но за кратко – вниманието ни бързо ще отиде другаде, когато иронията му ни припомни колко по-уязвими сме ние, застанали отсреща в прилично облекло.

SLAP/STICK
16 април, 19:30, ДНК
Представете си как всичко, което ви е забавно в Бъстър Кийтън и Чарли Чаплин, бъде умножено по сто. Резултатът е или ужасно смешен, или ужасно абсурден – германецът Херман Хайзинг залага на второто.

ТОТАЛНА ЩЕТА
18 април, 19:00, ДНК
Леонид Йовчев и Галя Костадинова ще се опитат да докажат, че "няма пречки пред любовта (освен физически)", докато се стремят към онази тотална щета, която всички се опитваме да си причиним. Инструкциите идват от Ани Васева и Боян Манчев, така че нямаме никакви съмнения в успеха на този опит.

ГОСПОДЪТ МИ Е ПО‑ДОБЪР ОТ ГОСПОДА ТИ
17 април, 19:30, ДНК
Сякаш точно това си подвикваме постоянно през един континент разстояние. Взима го предвид и португалката Елена Бото, когато решава да представи Господ като жена с типичните промени в настроението. Така Бог се оказва едновременно домакиня, самотно създание, което търси любов, и терорист. Преди да успеем да го осъдим обаче ще ни заприлича твърде много на самите нас.

MIRA FUCHS
18 и 19 април, 22:00, Червената къща
Mira Fuchs е алтер егото на австралийката Мелани Джейм Улф, което работи нощни смени – Мира е стриптийз танцьорка с осем години стаж. Докато ние неизбежно се заглеждаме в тялото й, тя ловко ще ни увлича с разказа си за това какво точно се крие вътре в него.

НЕОН
19 април, 19:00, ДНК
Необходимо ни е съвсем малко електричество и Неон, за да светнем в червено. В случая ще вземем назаем от Александър Георгиев-Аце, Жана Пенчева и Ирена Цветанова, а те обещават достатъчно заряд, за да не се налага да търсим светлина на друго място, освен вътре в нас.

AL13FB <3
20 април, 19:30, ДНК
Какво означава "красиво"? Фернандо Бефиоле от Амстердам задава този въпрос без да дава ясен отговор. Защото такъв няма. Ако вече си мислите, че и без друго въпросът банален, Фернандо ще ви докаже поне по няколко начина, че въобще не сте прави.

Фестивалът Антистатик е от 14 до 20 април в ДНК, Сфумато и Червената къща
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.