Януари - фестивал на българската драматургия

Януари - фестивал на българската драматургия


12 - 30 януари 2016
Според Йордан Радичков, този е "най‑българският месец" – казва го в пиесата си Януари. Сега Нов театър – НДК взима това име за фестивал на българската драматургия, който показва само пиеси, писани от наши автори. Десетте спектакъла на театри от София и други градове ще се играят между 12 и 30 януари – започваме с откриването, ето какво друго подчертаваме в програмата.


Гарванът
12 януари, 19:30
Теодора Духовникова и Калин Врачански играят брат и сестра в сложна сглобка: той е в инвалидна количка, а тя е жертва на мъката на родителите им. Обрати и философски търсения липсват – двамата са затворени в тясна стая, въоръжени до зъби с емоциите си.

Мадам Мишима
22 януари, 19:30
Текстът на Елена Алексиева разказва за Юкийо Мишима – японски писател, който приключва живота си с ритуално сепуко. Някои го наричат фарс и ексцентричност, за други е героична смърт – тук вместо бързи отговори, погледът е върху механизма зад решението.

Поручик Бенц
26 януари, 19:30
Малко преди Осъдени души и Тютюн, в първия си роман Димитър Димов пише за любовта между красавица от българския хайлайф и немски военен лекар по времето на Първата световна война. На сцена историята оживява под режисьорската палка на Бойко Илиев.

Яворов, Лора и Мина в часа на синята мъгла
19 януари, 19:30
Иван Радоев, Елена Петрова и Мариела Топалова влизат ръка за ръка в любовната история, която всички познаваме добре. Чували ли сте я обаче да диша и шепне на сцена?


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.