Веселата вдовица

Веселата вдовица


Оригинално заглавие: Die lustige Witwe

оперета
от Франц Лехар
Диригент: Игор Богданов
Реж.: Марк Кроне, Холандия
С: Людмил Петров, Филипа Руженова, Валерий Георгиев, Миряна Калушкова, Михаил Михайлов, Александър Панайотов, Владислав Владимиров, Христо Ганевски, Красимира Митева, Николай Димитров, Марина Иванова, Елеонора Христова, Илко Захариев, Пламен Георгиев
Млада вдовица с десетки милиони в банката е добра партия дори в измислената държава Понтеведро. Преди да направите асоциация с поредния латино сериал, уточняваме, че става дума за оперетата Веселата вдовица по едноименния роман на Виктор Леон.


 В посолството на кралството в Париж Ханна Главари е в центъра на мъжкото внимание, предимно заради богатството на покойния й съпруг – голяма част от златния резерв на държавата. Оттук идва и проблемът, че ако Ханна се омъжи за чужденец, ще обрече Понтеведро на банкрут. Загрижен за съдбата на родината, посланикът в Париж – барон Мирко Зета, се заема да търси подходящ съпруг за Ханна. Изборът му се спира на граф Данило Данилович, с когото преди години вдовицата е имала връзка. Бракът между бедната Ханна и аристократът Данило тогава е бил невъзможен, затова сега графът се страхува, че ако открие чувствата си, ще бъде обвинен в корист. След не една и две комични ситуации, кралството все пак е спасено, а както често става в романите, любовта побеждава всичко.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.