• Слугинята господарка


  комична опера-буфа от Джовани Перголези · Режисьор: Славчо Николов ·  Сценография: Иван Токаджиев · Художник: Ана-Мария ...

  Присъстваме на едно нетрадиционно поднасяне на вечния житейски сюжет, в който бедната красива слугиня мечтае да стане господарка, кроейки планове да се омъжи за стар богаташ. Режисьорът пренася действието в съвременен офис, за да разкаже своята „малка история в големия град“.

  Регионален исторически музей - Стара Загора  
 • 50 години балет Арабеск

  Атрактивна програма, изпълнена с любов, страст, красота, хумор и малко тъга, посветена на 50 годишния юбилей на трупата.

  Държавна опера Стара Загора  
 • Гето


  балет по клезмер-музика и музика на Горан Брегович · Хореография: Марио Пиаца (Италия) · Възстановка: Людовик Парти (Франция) · ...

  Като оптимист по природа и космополит определя себе си италианският хореограф Марио Пиаца, който за втория си спектакъл на българска сцена избира балета на Старозагорската опера.

  Държавна опера Стара Загора  
 • Лицето на лъва


  камерна опера от Елена Лангер · Либрето: Глин Максуел · Режисьор: Мортен К.Роесен (Дания) · Диригент: Юрий Илинов · ...

  Една съпруга става неразпознаваема за своя любим заради коварна болест. Окован в спомените от детството, неговото "сега" изчезва. В момента няма лек, няма светлина в тунела за семейството на болния от Алцхаймер.

  Държавна опера Стара Загора  
 • Сиси - душата на императрицата


  от Роланд Баумгартнер · Режисьор: Огнян Драганов · Диригент: Андрия Павлич · Сценичен дизайн и костюми: Гендони · ...

  Съдържанието на творбата отразява живота на една от най-колоритните личности в австрийската история - Елизабет Баварска, наричана галено Сиси.

  Държавна опера Стара Загора  
 • Телефонът/ Медиумът


  камерни опери от Джан Карло Меноти · Режисьор: Огнян Драганов · Диригенти: Виктор Крумов, Петър Тулешков · Сценография и ...

  Телефонът е комична опера в едно действие, написана за продукция на Балетното общество и представена за първи път в един афиш заедно с Медиумът в Ню-Йорк през 1947.

  Къщата на архитекта