Вечер на младите хореографи на балет Арабеск

Вечер на младите хореографи на балет Арабеск
танцово представление
МОЕТО ВТОРО АЗ
Идея, хореография, костюми и осветление: Асен Наков · Музика: Станислав Генадиев · С: Даниела Иванова, Елена Китова, Елизабет Якимова, Петя Колева и Стефан Вучов

В своята хореография по композиция на експериментатора в електронната музика Станислав Генадиев Атанас Наков се вглежда в двойствеността на човешката душа, във вътрешните колебания и възможността за създаване на приятелството. Вътрешен монолог на една личност, която се състои от множествено аз-ове, търсещ равновесието. Обречени на вечна неуловимост, могат ли другите да ни помогнат да постигнем вътрешен мир?


EXIT
Идея, хореография и костюми: Филип Миланов · Музика: Добринка Табакова · С: Александра Савова, Виктория Петрова, Петя Колева, Таня Кацарова, Валери Миленков, Васил Дипчиков

Exit се занимава с вечния конфликт между обществото и отделната личност, болезнено търсеща изход от налаганите от него ограничения. Всеки от нас е извършвал своите частични бягства, но има ли изход към пълната свобода?


ПЪТЯТ МИ С ТЕБ
Идея, хореография и костюми: Ангелина Гаврилова · Музика: Макс Рихтер · С: Петя Колева и Елизабет Якимова

"Задъхан дует, търсене на опори, оглеждане в себе си, самота, отчуждение, но и приласкаване, интимно признание за необходимостта от близост, достигащо до кулминации, особено красиво изпълнено от все по-налагащата се с техническа прецизност и непосредствена артистичност Петя Колева и особено подходящата й партньорка Елизабет Якимова. Двете тела са сякаш една същност в дълбок конфликт със самата себе си, тъй като себепознанието се постига с цената на страдание и отчуждение…"
Петър Пламенов


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.