програма

  · София
  След репетицията

  След репетицията
  театрална постановка
  от Ингмар Бергман
  Превод: Васа Ганчева
  Режисьор: Валентин Ганев
  Сценография: Красимир Вълканов
  Костюми: Мария Диманова
  Музика: Слав Бистрев
  С: Веселин Ранков, Стефка Янорова, Гергана Плетньова
  Снимки: Иван Дончев
  Тази година целият свят отбелязва 100-годишншната от рождението на Ингмар Бергман. Изцяло актьорският екип на представлението След репетицията му отдава почит с пиесата, която се смята за негова „любовна изповед към сцената“.


  Тя въвлича в ситуацията на „театър в театъра“, в който актьорите играят актьори, а техните превъплъщения, страсти и илюзии се лутат между живота в реалността и живота на сцената. Валентин Ганев заедно с актьорите Гергана Плетньова, Стефка Янорова и Веселин Ранков ни въвеждат в света зад кулисите и разказват историята на режисьор и две актриси. За актьора репетицията е живот. А какво се случва след нея? Къде се намира фината граница между ролята и реалния живот?
  Бергман пише След репетицията първо като сценарий за телевизионен филм, който заснема през 1984. Той получава много добри отзиви и се представя на филмовия фестивал в Кан. И тук Бергман навлиза дълбоко в сложната психология на своите персонажи и една след друга сваля маските, които всеки налага върху себе си в театъра на живота.


   

  Горе Коментари (0)

  Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.