Кухнята

Кухнята
театрална постановка
От Арнълд Уескър
Превод: Златна Костова
Режисьор: Владимир Люцканов · Асистент-режисьор: Анастасия Събева
Сценография: Венелин Шурелов
Костюми: Марина Янева
Музика: Асен Аврамов
Кулинарен консултант: Ути Бъчваров
С: Александър Хаджиангелов, Ангелина Славова, Веселина Конакчийска, Вихър Стойчев, Гергана Христова, Деян Цвятков, Зорница Маринкова, Искра Донова, Койна Русева, Красимир Недев, Кристина Янева, Мариана Миланова, Мартин Смочевски, Мая Бабурска, Никола Стоянов, Николай Луканов, Ния Кръстева, Петър Дочев, Рая Пеева, Светослав Добрев, Севар Иванов, Симеон Дамянов, Стефан Мавродиев, Юлиян Петров, Явор Спасов, Ярослава Павлова
50-те години в Лондон. Голям и популярен ресторант в Уест Енд, през който минават хиляди хора ежедневно. В кухнята е лудница – всички от шеф готвачите до миячите на чинии трябва да работят светкавично и концентрирано, за да изпълнят многобройните поръчки.


Това обаче означава да забравят и пренебрегнат себе си и своите нужди, което очаквано води до изригване на няколко вулкана едновременно и тежки последствия за всички по трасето. Пиесата е писана през 1957 и слага под микроскопа проблемите на работническата класа, за която съществуването е борба за оцеляване и всеки ден е капан, от който няма измъкване. И понеже липсите, комплексите и егото пречат на персонала в ресторанта да реагира нормално, напрежението често избива в препирни и флиртове. Като при младия немски готвач Питър – той има любовна връзка с омъжената сервитьорка Моник, но между другото не пропуска да влиза и в остри конфликти с колегите си. Сред галопирането в непосилни темпове и постоянния стрес, големият въпрос идва от собственика на ресторанта: какво повече има в живота освен работа, пари и храна?


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.