Човекоядката

Човекоядката
театрална постановка
Драматург: Иван Радоев
Режисьор: Бина Харалампиева
Сценография и костюми: Петя Стойкова
Музика: Асен Аврамов
С: Христо Мутафчиев, Филип Аврамов, Петър Калчев, Емил Котев, Евгени Будинов, Христо Пъдев, Ирини Жамбонас, Василена Атанасова, Албена Михова, Светлана Янчева, Илка Зафирова, Прея Осасей
Като всяка легенда, която възкръсва за втори живот, пиесата на Иван Радоев предизвиква вълнение около себе си преди новата премиера в Зад канала. Този текст влиза в театралната (и литературната) ни история не само заради дързостта да докосва изключително неудобни въпроси по времето на соца, а и заради майсторството и финеса, с които го прави. Хрониките споменават, че самият Тодор Живков се разсмял по време на премиерата през 70-те, което в онези времена е ясен сигнал, че постановката ще види бял свят.


Почти 40 години по-късно Бина Харалампиева режисира великолепната Илка Зафирова (която е част от оригиналния актьорски състав в прочита на Младен Киселов от 1978) и Христо Мутафчиев, който влиза в ролята на другаря Топузов (изигран брилянтно от Тодор Колев в старата версия). Въпреки че действието отново ще ни пренесе в старческия дом, където животът на самотните обитатели ще се преобърне с пристигането на високопоставения Топузов, текстът е претърпял много промени, за да се сближи със съвременната публика.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.