Десет малки негърчета

Десет малки негърчета


Оригинално заглавие: Ten Little Niggers

театрална постановка
по Агата Кристи
Режисьор: Красимир Спасов
Сценография и костюми: Марина Райчинова
Композитор: Андрей Дренников
С: Тигран Торосян, Анастасия Ингилизова, Йоана Буковска, Иван Ласкин, Милен Миланов, Георги Новаков, Пламена Гетова, Юлиян Малинов, Илия Добрев, Георги Кадурин
Десет души слизат на Дяволския остров, влизат в къщата и не напускат тази затворена зона, докато не се изконсумира напълно сюжетът на планираното възмездие за сторените злодеяния от всеки член на това малко общество и докато не се разплете напълно загадката какво събира, солидаризира или настройва един срещу друг тези тъй различни хора; кое ги погубва и кой е осъществителят на възмездието, по-просто казано – кой е убиецът.


Подобаващо на 60-годишния си юбилей Театърът на Армията стартира новия сезон с класика в жанра – Десет малки негърчета по Агата Кристи. Кралицата на крими съспенса става известна именно с произведенията си за театър, а на сцената ще видим поредица от брилянтно замислени ситуации капан, вълнуващи загадки и размисли върху основния въпрос кой е убиецът. Текстът на новелата е пренаписан специално за целите на театъра от Агата Кристи и допълнително адаптиран от режисьора Красимир Спасов, но въпреки преработките сюжетът се придържа стриктно към оригинала и почитателите на криминалния жанр няма да останат разочаровани. Вълнуващата загадка, в която са оплетени десет души в къща на Дяволския остров, където труповете растат, а завързаните отношения се разплитат чрез идеално мотивирани психологически обрати, намира своя отговор на финала. И ако в българския театър до момента криминалният жанр обикновено присъстваше през комедиен или пародиен ключ, екипът на постановката се е постарал да се придържа към оригинала. Чрез търсенето на подходяща за него ефектна и впечатляваща реализация драматичният психологизъм на сюжета се развива от интересни персонажи, на които нищо човешко не е чуждо.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.