Орфей

Орфей
театрална постановка
Визуален спектакъл по мотиви от древната митология
Постановка: Боян Иванов
Сценография и костюми: Свила Величкова
Видеомапинг: Тодор Тодоров
Хореография: Татяна Соколова
Комп. анимация: Тодор Тодоров
Музика: Христо Намлиев
Със: Стоян Стоянов, Миляна Ношкова,Теодор Христов, Боян Стоянов, Веселина Калчева, Гергана Господинова, Иван Шумаров, Диана Цолевска, Красимир Добрев
Прескочил границите на времето, митът за Орфей вълнува и днес с все по-нарастващати ни нужда от светлината, която пръска незримата сила на изкуството. В тъмнината на непознанието и битието, творецът създава нов свят на хармония, красота и любов.


На тази нова действителност противодейства тъмната сила на разрушението в лицето на Хадес – носителят на злото, крадецът на души. Отнемайки любовта, той отнема и извора на творчество, поезия и мечти. Силата на изкуството срещу тъмната сила – една неравностойна борба, в която победеният се възражда и възражда отново чрез желанието на хората, създавайки митове, да връщат надеждата. С впечатляващата си визия и емоционално присъствие на музиката, като един от основните компоненти в разказа, спектакълът пленява не само с многообразието на изразните средства, а и с изящното присъствие на актьорите, умело преминаващи през картините, образите и танцовата хореография. Съвременен, модерен, интригуващ прочит на познатия мит.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.