• Момичето с камерата

  20 април 2007

  текст Мариана Христова, снимки Илиян Ружин

  Със Зорница София ни запозна Мила от Марс. Оттогава следим внимателно филмите й, а тя пък буквално не спира да работи. Последният й документален Modus Vivendi излезе на София Филм Фест през март, а от есента започва снимки на втория си игрален. Междувременно има и трети в развитие, но за него друг път?– сега Зорница София има нещо да ни разкаже за един опасен блус.
 • Бягай, Лора!

  30 март 2007

  текст Анелия Александрова, снимки Илиян Ружин

  Димитър Коцев-Шошо се занимава с много неща, но едно не му дава мира – след като написа и издаде в адски готин формат романа Лора от сутрин до вечер, той се зарече и да го филмира. И това не е било шега – мина малко време и ето, че вече си говорим с него как върви кастингът и защо Лора трябва да е брюнетка.
 • Люк и минимоите

  30 март 2007

  текст Анелия Александрова, снимки Тодор Цветков за Ангел Коцев студио

  Когато разбрахме, че идва у нас за премиерата на новия си филм, честно казано, леко полудяхме. После научихме, че едновременно с това на български излиза и книгата му, в която се разказва историята от филма. Съвсем се шашнахме и учтиво помолихме за интервю. И ето ни накрая в една и съща стая, лице в лице с един истински модерен разказвач на приказки?– дами и господа, Люк Бесон.
 • Берлинска връзка

  23 февруари 2007

  текст Елена Пенева, снимки Тодор Цветков за Ангел Коцев студио

  Напоследък често чуваме името на Иван Бърнев, все по приятни поводи. След Лейди Зи и Атентаторите (Сълза и смях), сега обаче той ни изненадва с нещо истински голямо?– номинация от фестивала в Берлин за главна роля във филма на Иржи Менцел Обслужвах английския крал. Това е първото появяване на наш актьор на Берлиналето от 20 години насам! И макар че Иван не спечели наградата, ние така се зарадвахме, че побързахме да го намерим и да го попитаме за най-важното преди филмът ще бъде показан на София Филм Фест. Чакаме и се вълнуваме.