Burgas International Film Fest 2017

Burgas International Film Fest 2017


22 - 29 юли 2017
За втора поредна година Бургас става домакин на Международния филмов фестивал, фокусиран върху киното от Черноморския регион. Фестивалът ще продължи една седмица (22-29 юли), а прожекциите са на Открита сцена Охлюва и в Морското казино.


В програмата влизат заглавия от съвременното киноизкуство на страните от Черноморския регион - България, Русия, Турция, Румъния, Молдова, Украйна, Грузия и Армения. Афишът на фестивала е условно разделен в три основни групи: пълнометражни, документални и късометражни филми.
Сред отличените ленти, включени в афиша са Гнездото на гургулицата на Тарас Ткаченко, Кайсиеви градини на Пурия Хейдари Урех, Блокът на младоженците на Илкер Савашкурт, Христо на Григор Лефтеров и Тодор Мацанов, както и документалните От моя гледна точка на режисьора Павел Кузуйок, Първият меридиан на виното на Нана Джорджадзе, Окото на минотавъра на Борислав Колев, Пустиняци на Цветан Драгнев, Липсващи на Матю Мишори, Пощальонът на Тонислав Христов, а също и късометражните Лимбо на Констандина Кодзамани , Три стъпала на Сосо Блиадзе.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.