София Филм Фест На брега

София Филм Фест На брега


16 - 24 март 2017
Тазгодишното 15-то издание на кинофестивала София Филм Фест На брега включва в програмата си 20 филма, 8 от които български.


Юбилейното издание ще се проведе от 16 до 24 март в Общинско кино АБ, в салона на ДТ Адриана Будевска. То ще бъде открито с новата творба на един от най-талантливите български режисьори Светослав Овчаров - Врагове. Друго ново заглавие от обичан български кинематографист е Асансьор за пациенти на Иглика Трифонова. Отличеният със Златен леопард в Локарно и две награди в Сараево, както и с голямата награда Златна розаБезбог на Ралица Петрова е „разтърсващо изследване на човешкия дух в копнежа му за чистота и изкупление”. Най-новият пълнометражен филм на сценариста и режисьора Константин Божанов е поетично озаглавен И после светлина, а световната му премиера бе в основната конкурсна програма на престижния кинофестивал в Ротердам преди няколко седмици. Още едно българско заглавие фигурира в програмата на София Филм Фест в Бургас – пълнометражният дебют на Григор Лефтеров и Тодор Мацанов - Христо, стартирал като проект на София Мийтингс 2013. Филмът бе представен премиерно на 34-тия фестивал Златна роза, където получи награда за игрален дебют и за най-добра мъжка роля.
Сред чуждестранните заглавия, спечелили най-важните призове от водещите кинофестивали в света виждаме Аз, Даниел Блейк на Кен Лоуч, Тони Ердман на Марен Аде, Най-щастливият ден в живота на Оли Маки на Юхо Куосманен. В програмата присъства също Рай на Андрей Кончаловски, Франц, Лудетини, Императорът, Непознатото момиче, Другата страна на надеждата.

София Филм Фест На брега е от 16 до 24 март в Общинско кино АБ, 8лв, карта 10 билета - 50лв, карта 5 билета - 30лв.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.