• Ранно пиле студентски филм фест

  6 - 11 ноември 2014
  Ранно пиле е международен фестивал за студенти по филмово изкуство, които желаят да представят проектите си пред свои колеги и световна публика, да споделят знанията и уменията си и да отправят предизвикателство пред света.
 • Хелоуин в Cinema City

  31 октомври 2014 - 1 ноември 2014
  Разчупете традиционното честване на Хелоуин, като отбележите 31 октомври с тематичен филмов маратон. Кината Cinema City ще се погрижат за страшната програма, подкрепена от злокобна обстановка и шегаджийски изненади. За вас остава лесната част - да се дегизирате, както ви харесва.
 • So Independent [2014]

  24 октомври 2014 - 1 ноември 2014
  Прощавай, Холивуд, но и ние сме хора и не се храним само с карамелизирани пуканки. Зад ъгъла се задават девет дни, в които касовите хищници ще бъдат засенчени от незвисимото американско кино на фестивала So Independent.
 • Метрополитън опера на живо от Ню Йорк

  11 октомври 2014 - 25 април 2015
  Зрелищните спектакли на Метрополитън опера отдавна не са привилегия само за нюйоркчани. Чрез преки сателитни излъчвания до киносалони в 66 държави по цялата планета, постановките вече достигат до милиони хора, и то едновременно. Вълнуващо е, че десетте актуални заглавия от новия оперен сезон на MET ще избухнат в цялата си прелест и пред нашите очи. Специалните прожекции в Cinema City започват тази седмица и до пролетта ще се случват не всяка, но винаги в събота.
 • Дни на корейската култура в София

  9 - 19 октомври 2014
  Кога е започнало приятелството ни с азиатската държава сега няма да припомняме. Важното е, че Дните на (южно)корейската култура в София го подсилват всяка година с обмен на музика и кино.
 • Горичка филм фест

  9 - 15 октомври 2014
  Точно когато се чудихме защо нашите приятели от Горичка са толкова мълчаливи, те ни изпратиха покана за поредното им симпатично събитие, наречено просто Горичка Филм Фест. Филмовите вечери ще се случват в не по-малко симпатичното кино Одеон от 9 до 15 октомври, а водещата тематика, съвсем логично, е еко и био.
 • 25 години свободна България

  29 септември 2014 - 15 декември 2014
  Точно четвърт век след падането на Берлинската стена и рухването на комунистическите режими в Централна и Източна Европа, инициативата 25 години свободна България, организирана от фондация Софийска платформа, ни връща към близкото минало с поредица документални филми в Одеон, посветени на жертвите на предишния строй. Те ще се случват във филмотечното кино всеки понеделник (до средата на декември), селекцията е разнообразна и тематична, а входът – напълно свободен.
 • Sofia Biting Docs [2014]

  2 - 12 октомври 2014
  Убедени сме, че една от основните задачи на документалното кино е да провокира зрителите със сурови хапки от реалността – точно каквито откриваме в тазгодишната селекция на фестивала за документално кино Sofia Biting Docs, чието второ издание идва в избрани киносалони в началото на октомври.
 • Срещи на младото европейско кино

  24 - 28 септември 2014
  Есента започва настоятелно да чука на вратата, разбуждайки редица интересни културни събития в града ни. Едно от тях е чисто нов кинофестивал, Срещи на младото европейско кино, посветен на идеята да запознае публиката с младото европейско кино. Стартът е на 24 септември, а финалът е на 28-и. Ето какво предстои!
 • НE фест

  15 - 30 септември 2014
  Въпреки категоричното отрицание в наименованието си, авангардният софийски НЕ фест, който дебютира миналата година като арена на независимо експериментално изкуство от цял свят, се завръща с второ издание и още по-категоричен апел за сливане на границите между отделните жанрове и свобода на творческия процес.
 • София филм фест под звездите [2014]

  18 август 2014 - 6 октомври 2014
  Веднъж седмично – почти всеки понеделник до 6 октомври, в One More кино (в непосредствена близост до НДК) ще има кино на открито.
 • Кино за пътешественици

  8 - 21 август 2014
  Околосветско пътешествие през август!
 • Най-красивият и най-трудният

  30 юни 2014 - 3 юли 2014
  Полски институт и Сдружение Международен фестивал на планинарския филм представят кинопанорама, посветена на 60-та годишнина от изкачването на K-2. Входът е 4лв на ден и 12лв за цялата панорама.
 • София филм фест в парка [2014]

  30 юни 2014 - 1 септември 2014
 • 25 години свобода

  12 - 15 юни 2014
  Свободата и сладка. И трудна. Пристигна тук преди 25 години и все още не успяваме истински да я прегърнем, а още по-малко – да я обуздаем. Този месец обаче е време за малък, но пък изпълнен с много поезия, музика и разговори празник на свободата в Полския институт, Чешкия културен център, Софийския университет и Борисовата градина. Празник на свободата от авторитаризма и комунизма, чийто призрак твърде дълго броди из Източна Европа.
 • Седмица на испанското и ибероамериканкото кино

  11 - 15 юни 2014
  Започва 21-то издание на фестивала за испанско и ибероамериканско кино!
 • София Прайд филм фест 2014

  16 - 18 юни 2014
  Толерантността към хората с различни убеждения от нашите (било то сексуални, политически, религиозни или други) е качество, което мнозина пропагандират, но по-малко прилагат на практика. Правозащитното шествие в подкрепа на равенството на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполовите и интерсексуалните хора София Прайд за поредна година алармира в тази насока с редица културни прояви в дните между 16 и 21 юни. Акцентираме върху краткия, но качествен филмов фестивал, който ще се вихри в One More кино всяка вечер от 16 до 18 юни с вход свободен.
 • Дома Арт Фест 2014

  30 май 2014 - 8 юни 2014
  В съвременна Русия се случват доста повече неща, отколкото виждаме по новинарските емисии – доказателствата ви очакват във второто издание на международния фестивал Дома арт фест (30 май – 8 юни), фокусирал се тази година върху популяризирането на утвърдени и млади руски артисти от областта на визуалните изкуства.
 • TEDx BG Film Festival

  19 - 26 май 2014
  Селекцията на този фестивал е като билков концентрат – малко на брой, но изключителни документални филми, обединени около достатъчно красноречивата и напълно подходяща за състоянието на пациента (днешното българско общество) тема Модерен абсурд.
 • София Хартиен Арт Фест 2014

  30 април 2014 - 30 май 2014
  Изкуството на хартията се завръща в столицата с поредица от събития, обединени под мотото Сподели идеи - с една дума София Хартиен Арт Фест 2014.