Мисията невъзможна: Разпад 3D

Мисията невъзможна: Разпад 3D


Оригинално заглавие: Mission: Impossible – Fallout
Език: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: приключенски, екшън, трилър
САЩ, 2018, 147'
Режисьор: Кристофър Макуори
С: Том Круз, Хенри Кавил, Саймън Пег, Ребека Фъргюсън, Винг Реймс, Шон Харис, Анджела Басет, Ванеса Кърби, Мишел Монахан, Алек Болдуин, Уес Бентли, Фредерик Шмид
Ще трябва да го повярвате – дори критиците с алергия към холивудското кино обявиха тази шеста мисия на Том Круз за "един от най-добрите екшъни, правени някога".


И това определено не значи, че Разпад е просто сбор от гръмки ефекти и екстремни каскади, изпълнени лично от 55-годишния Круз така, сякаш всеки ден виси по няколко часа от някой хеликоптер. По-вълнуващото тук е, че този последен екшън герой от едно вече загубило се поколение действително изпълнява задачата си и не предава своята публика нито за минута през обемните два часа и половина на филма. По суша, въздух и вода и с всякакви превозни средства неговият Итън Хънт трябва да открие три ядра с плутоний, преди терористичната организация Апостолите да ги използва в координирана атака срещу Ватикана, Йерусалим и Мека. Неизвестни злодеи, двойни и тройни агенти и нов световен ред може да звучи банално, но преследването по покривите на Париж, улиците на Лондон и планините на Кашмир е така зрелищно и перфектно калибрирано, че на излизане от киното ти се иска да скочиш от някоя сграда на съседната. Или поне най-после да полетиш с парашут.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.