Весели крачета 2

Весели крачета 2


Оригинално заглавие: Happy Feet 2
Език: английски
Превод: дублиран
Жанр: анимация
Австралия, 2011, 100’
Режисьор: Джордж Милър
Озвучен на български с гласовете на: Тодор Николов, Белослава, Ива Апостолова, Христо Узунов, Здравко Методиев, Ненчо Балабанов, Светлана Смолева, Румен Угрински, Силвестър Силвестров
Първите Весели крачета съвсем естествено се превърнаха в хит, благодарение на примамливото съчетание от величествена компютърна анимация и с актьорски състав, като за някоя престижна кино награда. Шантавата идея за симпатично пингвинче Мъмбъл (с гласа на Илайджа Ууд), което за разлика от гласовитите си събратя изобщо не може да пее, но за сметка на това е родено с дарбата да танцува степ, намира своето закономерно продължение пет години по-късно.


Тук обаче трудно можем да говорим за вторичен продукт, който разчита изцяло на славата на оригинала. Режисьорът Джордж Милър, чиято разнородна филмография включва както прасешките приключения на Бейб, така и постапокалиптичната класика Лудия Макс, запретва ръкави и впряга последните достижения в света на визуалните ефекти, за да създаде нещо наистина незабравимо. Само ще споменем, че във Весели крачета 2 има сцени, които биха стояли съвсем на място дори и в шедьовъра на Терънс Малик Дървото на живота и ще оставим изводите на вас. И, сякаш това не е достатъчно, в оригиналната недублирана версия железният актьорски състав зад микрофоните е обогатен с крайно забавни включвания на Брад Пит, Мат Деймън и поп звездата Пинк.

Разбира се, в същината си Весели крачета 2 остава просто един свеж пингвински мюзикъл за цялото семейство и грандиозната визия не върви в комплект с някакви сериозни послания. Историята отново ни среща с Мъмбъл, който вече е горд баща на малкия Ерик. За ужас на таткото, Ерик нито може да танцува, нито има желание за това. Това обаче е по-малкият проблем на нашия герой, защото над пингвините е надвиснала опасност, която ще подложи на изпитание както танцовите, така и лидерските му заложби и в крайна сметка ще го сближи отново със сина му.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.