Ерик Клептън: Живот в 12 бара

Ерик Клептън: Живот в 12 бара


Оригинално заглавие: Eric Clapton: Life in 12 Bars

Жанр: документален
Великобритания, 2017, 135'
Режисьор: Лили Фини Занук
С: Ерик Клептън, Боби Уитлок
"КЛЕПТЪН Е БОГ". С тези думи, изписани на графити из Лондон, Ерик Клептън се превръща в легенда. Той е единственият музикант, който три пъти е приеман в Залата на славата на рокендрола, печелил е 18 награди Грами и е известен по цял свят като един от най-великите изпълнители на всички времена.


Но зад кулисите се крие липса на всякаква почивка и една трагедия. Безкрайното желание на Клептън да развива индивидуалността си го кара да напуска успешни банди и това шокира феновете – първо се оттегля от Yardbirds, а после и от супергрупата на 60-те Cream. Устремът му да преследва целта си и да не нарушава принципите си служи като катализатор на личната му артистична еволюция.

Трудното му детство, прекарано в "къща с тайни", дългата и тежка битка с наркотиците и алкохола, трагичната загуба на сина му в ужасяващ инцидент – Ерик Клептън винаги намира вътрешна сила и се лекува с музика.

През 2017 Клептън навършва 72 години, носейки със себе си повече от половин век легендарни музикални иновации. Ерик Клептън: Живот в 12 бара е разказан чрез собствените му думи и песни, както и чрез думите на неговото семейство, приятели, колеги, съвременници и много музикални легенди като Би Би Кинг, Джими Хендрикс и Джордж Харисън. Този филм за един от великите артисти на съвремието ни е вълнуващ, разкриващ и изненадващ.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.