Най-щастливият ден в живота на Оли Маки

Най-щастливият ден в живота на Оли Маки


Оригинално заглавие: Hymyilevä mies
Език: английски, финландски
Превод: с български субтитри
Жанр: драма, биографичен, романтичен
Финландия, 2016, 92'
Режисьор: Юхо Куосманен
C: Ярко Лахти, Она Айрола, Еро Милоноф, Йоана Харти, Еско Баркеро, Елма Милоноф, Леиму Леисти, Хилма Милоноф, Оли Рахконен, Йонас Сартамо, Хенрик Палосари, Сам-Петер Хирвикангас, Анти Нака, Никлас Хивяринен
"Беше 2011, когато се срещнах с Оли и Райя. Днес той страда от Алцхаймер, но ми разказа за този важен мач през 1962, като завърши с думите: "Това беше най-щастливият ден в живота ми."


Така започва първият пълнометражен рунд на Юхо Куосманен като режисьор, в който ни среща с финския боксьор в свръхлека категория. Оли Маки трябва да се бие за световната титла, но избира "най-лошия момент" да се влюби в Райя. Докато балансира между тренировки и свръхочаквания, постепенно се отдалечава от скромните си мечти, а в деня на мача постига една победа и една загуба. Черно-бялата драма на 16-милимет­рова лента удря много встрани от класики като Роки и Разяреният бик, подскачайки повече извън ринга, отколкото в квадрата между въжетата – гледаме двубоя амбиции-чувства и връчваме на Куосманен колана в категория дебют.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.