Недосегаемите

Недосегаемите


Оригинално заглавие: The Untouchables
Език: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: гангстерски
САЩ, 1987, 119'
Pеж. Брайън де Палма
Cц. Дейвид Мамет
C: Кевин Костнър, Шон Конъри, Робърт Де Ниро, Чарлс Мартин Смит, Анди Гарсия
Култов филм на Брайън де Палма - за тънката граница между закона и беззаконието, за праведните действия напук на обстоятелствата. За група мъже, недосегаеми за покварата.


"Без старателно да се придържа към историческите факти, драматургът Дейвид Мамет с въображение разкрива една по-обобщаваща картина на машинациите и зловещите похвати на организираната престъпност от ерата на "бурните 20 години". Робърт де Ниро, вероятно единственият засега актьор, който е в състояние да се преобрази (физически и психологически) до неузнаваемост във всяка роля - не играе, а вдъхва живот на своя брутален, егоистичен и алчен Капоне."
Стефан Власков

"Интересен сюжет, динамична и увлекателна фабула, опростени характери и конфликти, елементаризирано и дори наивно нравствено послание, отлични актьори, музика, пластика, висок професионализъм - всичко това го има във филма на сценариста Дейвид Мамет и режисьора Брайън де Палма. Той обаче прави впечатление с блестящата си режисура и на онези, които търсят в киното и нещо повече от елементарно развлечение."
Александър Грозев


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.