програма

  · Пловдив
  Кумба

  Кумба


  Оригинално заглавие: Khumba
  Език: английски
  Жанр: анимация
  Южна Африка, 2013, 85’
  Режисьор: Антъни Силверстън
  Озвучен с гласовете на: Владимир Зомбори, Тодор Димитров, Николай Урумов, Ненчо Балабанов, Златко Петков, Живка Донева
  Едва година след анимационните приключения в птичия град Замбезия, базираното в Кейп Таун студио за компютърна анимация Triggerfish, отново ни запраща в люлката на цивилизацията. Този път обаче ни се предлага гледната точка на един пресимпатичен млекопитаещ аутсайдер.


  Кумба има неблагоразумието да се пръкне с по-малко райета, отколкото са необходими на една благонравна зебра, и то в стадо, което освен, че съществува изолирано на остров, не гледа и с добро око на различните. За беда, стадото се оказва и комай  суеверно, така че, когато сушата съсипва района и майката на Кумба се преселва в рая на зебрите, той бива набеден за сполетялата стадото съдба.
  Подобно на своенравния сокол Кай, когото си спомняме от Замбезия, Кумба напуска родното място и се отправя в търсене на своите райета. Злото никога не спи, то дебне. Това е занятието и на свирепия леопард Фанго, едно­личен собственик на всяка капка вода в околността, който никак не желае доброто на невръстната зебра. С добруването и защитата на недостатъчно раирания мъник обаче се заемат неговите нови приятели – майчински настроена антилопа гну и твърде динамичен щраус.


   

  Горе Коментари (0)

  Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.